lördag 10 oktober 2015

Portföljutveckling i år och senaste 3 år

Portföljen fick sig en rejäl smäll i samband med Vardias chockbesked i början av året men har nu återhämtat sig och ligger för närvarande på +17 för året. En utveckling som jag är mycket mer än nöjd med utifrån förutsättningarna. Se utdrag från Avanza nedan.

I dagsläget är Vardia största innehav efter en ordentlig uppgång senaste månaden. Jag köpte på mig ordentligt med aktier runt ca 1 kr och idag står i aktien i drygt 1,4. Protector och Amhult 2 är andra större innehav.

Sedan strategiförändringen från utdelning- till värdeinvestering så har utvecklingen varit mycket god. Avkastningen sedan förändringen 2012 är 118 % vilket vida överstiger index, en avkastning på över 30 % på årsbasis. Se graf nedan.

En avkastning på 30 % ser jag inte som rimligt över tid. Man ska beakta att börsen har varit positiv denna tid. Målet är en avkastning på 15 % årligen genom stockpicking i lågt värderade bolag. Det finns alltid lågt värderade bolag oavsett marknadsläge och man får betalt förr eller senare. 

Under 2016 så ser jag Amhult 2 i 75 kr, Protector i 90 kr och Vardia i 2 kr. Det skulle ge en god fortsatt utveckling för portföljen.

Glädjande är också att TGS har börjat röra sig uppåt i takt med en mindre återhämtning i oljepriset. 

Ska försöka få fram lite nyckeltal och grafer kring vår balansräkning också framöver. Ska bara lista ut hur det ska presenteras. Vi har ett bra drag i ekonomin nu trots föräldraledighet. Vår är på god väg mot målet att äga tiden men några tuffa år återstår.

Ha en riktigt skön helg!

ägamintid

6 kommentarer:

 1. Grattis! Starkt jobbat att vända Vardia till något positivt.

  SvaraRadera
 2. Glöm aldrig, ett bolag som börjar gå dåligt har en tendens att fortsätta gå dåligt, sälj förlorarna , behåll vinnarna

  SvaraRadera
  Svar
  1. I många fall ja, därav behåller jag Amhult 2 och Protector som är mina absolut bästa avkastare.

   Radera
 3. In i Vardia över 20kr sedan ut ur Vardia på 13kr och sedan in på 1kr. In i Protector kring 15kr sedan minskar på 60kr sedan öka igen på 60kr. Inget likvid förra Vardia-raset och nu 20% likvid. Känns som din investeringsfilosofi är lite "all over the place" just nu.... just sayin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hänt rätt mycket i Vardia men molnen har nu skingrats väsentligt. Protector har börjat växa in i värderingen och satsningen i England lockar. Är inte så yvigt som det verkar.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...