tisdag 27 oktober 2015

Inköp Travelers Companies (TRV)

Jag har köpt in ett gäng TRV runt 105 USD. TRV är ett sakförsäkringsbolag och säljer försäkringar för 24 miljarder USD årligen. TRV är relativt okänt i Sverige, har aldrig läst om bolaget på någon blogg vad jag kan minnas. Påminn mig gärna om jag har fel.

TRV är ett av de mest lönsamma och stabila bolagen, i branschen i USA, och ska väl jämföras med ACE och Chubb som numera håller på att gå samman. Det är starkt fokus på lönsam försäkring och mindre fokus på tillväxt. En strategi som varit lyckosam. Man kan stoltsera med en mycket fin combined ratio.

Vinsterna som bolaget gör levereras rakt ner i plånboken till aktieägarna. Hela resultatet används årligen till att återköp av aktier och utdelning.

Bolaget har höjt utdelningen de senaste 11 åren. Utöver en utdelning som förväntas öka 10 % årligen så har man ett återköpsprogram som finansierar utdelningshöjningarna. Färre aktier ger ju högre utdelning trots samma utflöde av pengar. Bolaget har halverat antalet aktier sedan 2009. Under 2015 förväntas bolaget återföra ca 4 miljarder USD till ägarna till största delen genom återköp av aktier. Börsvärdet är 33 miljarder USD.

PE ligger på ca 10-11 för ett bolag som är bäst i branschen tillsammans med den nya jätten ACE/Chubb. Det tycker jag är en ganska rimlig värdering. Risken är låg och man kan nog förvänta sig en avkastning på runt 10 % årligen till låg risk.

Läs mer om bolaget på följande länk

Ferrari noterades nyligen i New York. I kommande nr av Värdepappret som släpps på fredag analyserar vi bolaget. Utöver detta gör vi bl.a. en ordentlig genomgång av bloggfavoriten Protector Försäkring. Är det fortfarande köpvärt eller har tåget gått? Om du inte är prenumerant så ta och bli det via vår hemsida www.vardepappret.se  Protector har för övrigt rapport på torsdag vilket ska bli mycket spännande.

Ha en trevlig dag!


5 kommentarer:

 1. Fint!

  Har letat länge efter ett nytt bolag till väskan och detta väckte mitt intresse!

  2.1 % i direktavkastning just nu men för den långsiktige är detta ingen att vara rädd för ;)

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. är väl usa så det är 2,1% I kvartalet =P

   Radera
  2. Du får ändå räkna med 0,61$ / 114$ (Kurs 2015-10-29). Sedan tar du summan X4 = 2,1 %, så nej, de delar inte ut 2,1 % varje kvartal utan på ett år. Tillägg: det kan bli ändringar varje kvartal.

   Radera
 2. Intressant! Tack för inlägget.

  Dividend.com anger 6 år av utdelningsökningar. Är det 11 som stämmer?

  SvaraRadera
 3. Glömde fråga, vad anser du är "fair value" på TRV?
  Tack på förhand =).

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...