tisdag 29 september 2015

Ökat i Protector FörsäkringJag har efter några dagars problem fått igång wifi igen. Italien är inte riktigt som Sverige och ligger långt efter vad det gäller snabb och säker uppkoppling. Har ägnat tid åt att läsa in mig på den italienska marknaden inför nästa nr av Värdepappret (skrev en bred analys om Italien i septembernumret och ska i oktobernumret skriva om ett "wonderful Company i Italien).

Jag har också ägnat tid åt att lusläsa om Protector Försäkring och kan inte annat än att fortsätta att imponeras av hur bolaget tar sig fram med stora steg. Som tidigare delägare i RSA Insurance och ganska god koll på försäkringsbranschen i UK så tror jag att Protector kan bli en riktigt farlig spelare där för de större bolagen. Protector har visat att modellen fungerar och deras managment är absolut toppklass. 

Jag har få tvivel på att de kommer att lyckas med lanseringen i UK och denna kommer i sin tur vara tillväxtmotorn kommande 10 år? Ja, marknaden är väldigt stor, och Protector är små, så tillväxten kommer att vara god om de får snurr i UK kommande år. Jag har valt att ta in lite fler aktier i Protector på ca 60 NOK. Priset kanske är något i överkant men samtidigt är jag relativt säker på att satsningen i UK bär frukt och då är priset ganska bra.Utöver min ökning i Protector har jag köpt fler aktier i Vardia. Dagens värdering till 0,3 gånger GWP är otroligt låg. Kan de nu ägna sig åt att sälja försäkring i måttlig takt och sköta bokföringen så ska värderingen upp väsentligt. 

Protector är min bästa affär någonsin då jag köpte mestadels kring 15-20 NOK och Vardia är en av de sämre jag gjort (-35-40 %). Frågan är hur det ser ut om 3-5 år. Protector lär vara en god affär även då och om Vardia nu gör rätt saker lär de inte vara en dålig affär utan en av mina bättre.

Kör hårt där ute. Det är fina tider nu när Mr Market serverar lägre priser. Inget att vara rädd för utan vara glad för.

Medistim, ett bolag som vi analyserat i Värdepappret har valt att publicera analysen på sin hemsida. Riktigt roligt! Ni läser analysen här  

Independent analysis of Medistim and the Medistim share

  Attached below is an independent value analysis of Medistim and the Medistim share. The analysis is published by Värdepappret and is written by Love Hultgren. Värdepappret is a Swedish stock magazine that analyses the value of shares for investors and potential investors. To read more about Värdepapperet go to their web site http://www.vardepappret.se/

  ägamintid

  1 kommentar:

  1. Hej,
   Jag har följt din blogg med intresse en stund och vill fråga dig hur du tänker kring likviditeten i Vardia. Jag har handlat lite i den på sistone men känner att den är rätt tunn? Vad är dina tankar kring det?

   SvaraRadera

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...