torsdag 17 september 2015

Italien och portföljförändringar

Resan till Italien är det bästa som jag gjort de senaste 10-15 åren. Det är helt fantastiskt här nu i september. Helt perfekt klimat, inte för varmt och inte för kallt och tid för både bad, träning, familjen och att bara vara hemma och mysa. Efter nästan 3 veckor så finns ingen hemlängtan utan vi ska känna mer på livet här och känna på hur det är att äga tiden (tillfälligt...).

Nedan två bilder från mitt dagliga träningspass i bergen. En tuff runda, men makalöst vacker, på 90 minuter men otroligt skönt att avsluta med ett dopp i havet.

Nedan två kort från vår balkong från lägenheten. Helt otroligt vackert är det. Att vakna och somna till vågorna som slår mot strandkanten är nästan obeskrivligt. 

På aktiefronten har det hänt lite nytt. Jag har sålt av AO Johansen på 1850 danska kronor och köpt in mig i Vardia till en snittkurs på 95 öre. Jag började köpa ordentligt med Vardia på ca 1 krona och köpte sedan hela vägen ner till 76 öre. Jag har samma argument som aktiefokus angående investeringen och även som storägaren Lancelot som beskriver läget bra på den här videon.  Vardia är otroligt billigt på dagens nivåer och även en tvångsförsäljning av kundstocken skulle till 99,9 % ske till en betydligt högre kurs än dagens på 1,15 NOK. Det känns som att ett uppköp av Vardia ligger närmast till hands men helst ser jag bolaget får börja tjäna pengar och växa i måttlig takt i några år för att uppnå en högre värdering. Det tog emot att gå in i Vardia igen men måste alltid försöka se varje investering objektivt och utifrån värderingen nu så är det inget att tveka på, det är oerhört billigt.

Värdepappret nr 9 släpps 25 september och det blir ett mycket spännande nr med bland annat en analys av Bonheur. En välkänd fd bloggare, och ägare av aktien, ger sin syn på Bonheur vilket lär bli uppskattat! Utöver detta så kommer Värdebyrån att presentera sin bästa net-net och sen kommer ytterligare analys och artikel i ett fullspäckat nr. Välkomna som prenumeranter! Det går nu även att köpa lösnummer via vår hemsida om ni vill prova på tidningen www.vardepappret.se 

På återseende senare i höst när jag är tillbaka i Sverige!

ägamintid

5 kommentarer:

 1. Om det är Lundaluppen ni lyckats skaka liv i så kommer jag lusläsa varje ord han skriver. Trots att det finns många bra och läsvärda finansbloggar så är det ändå han som är kung!
  Ni skulle säkra många läsare framöver om ni lyckades behålla honom i ert team! Jobba på det så har ni mig som prenumerant i flera år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja, du har rätt och det är kul att få med honom i tidningen. Vi får se vad som händer framöver. Vi har mycket spännande saker på gång. Inget är omöjligt i Värdepappret! :)

   Radera
 2. Härliga bilder! Vart i Italien var ni någonstans?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vi är i Ligurien i nordvästra Italien. Italienska rivieran. Mycket vackert! :)

   Radera
 3. Hej! Har följt din blogg länge. Jag gör själv något liknande. Sparar mig mot frihet. Men har valt att sänka sparandegraden för viss frihet nu (är egenföretagare, men väljer ibland långa semestrar och resor istället för pengar). Gillar ditt val att balansera gör vad du vill nu och spara :). Det är så jag tolkar det du gör i alla fall.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...