onsdag 22 april 2015

Ökat i Amhult 2 och tagit i A&O Johansen

Förra veckan besökte Amhult 2 årsstämma i Amhult. Vi var ett 20 tal personer på plats och som 34 åring lyckades jag sänka medelåldern rejält. Det är en närmast familjär stämning på årsstämman där många av aktieägarna bor i området eller har nära kopplingar till Eigil som är största ägare. Vi bjöds på en räkmacka i sann Göteborgsanda och sedan klubbades stämman igenom snabbt. Det mest intressanta som alla satt och väntade på medan formaliteterna klubbades igenom var den operativa genomgången av VD och styrelse. Det var som vanligt intressant och man förstår att det här bolaget sitter på ett riktigt intressant område. Efter mötet så pratade jag en stund med Eigil vilket var mycket intressant men tiden rann iväg snabbt så jag har bokat in ett telefonmöte så att jag kan diskutera vidare. Några punkter från stämman:

Viss försiktighet på marknaden angående amortering och kontantinsats. 
Lagt mycket efterarbete på Luftseglaren för, att till skillnad från Peab, ha en god renommé i området. 
Byggstart kvarter P i juni 2014, klart december 2015. Wästbygg entreprenör då de hade bäst pris och gjorde ett bra arbete i kvarteret Luftseglaren. Investering ca 150 MSEK
Bygglov L och M lämnas in under 2015, kanske i slutet.
Byggstart O och N vår och sommar 2015. Investering ca 130 MSEK tillsammans
Vill förvalta så mycket som möjligt. Detta målet kvarstår.
Finansiering räcker under hela 2015 och troligen även för 2016.

En mer utförlig rapport från årsstämman kommer i majnumret av Värdepappret då jag hunnit med att intervjua Eigil och grävt mer i områden som jag finner intressanta.
På tal om Värdepappret. Nästa tidning släpps nu på fredag. Du tecknar en prenumeration via vår hemsida www.vardepappret.se

Utöver att göra klart tidning nr 4 så vi fokuserat på att sätta ihop Värdepapprets aktieforum som kommer att lanseras i maj.

Utöver ökningen i Amhult 2 så tog jag in ett gammalt innehav. En mindre post i A&O Johansen togs in. Bolaget ser mycket lågt värderat ut både absolut och relativt bl.a. svenska konkurrenter.

Ha en trevlig kväll!
4 kommentarer:

 1. Intressant.... ökade själv i Måndags. Skall bli spännande att följa

  SvaraRadera
 2. Tack för uppdateringen, ser fram emot att läsa i värdepappret. Jag funderade själv på att gå på stämman (och sänka medelåldern ännu mer) men det krockade tyvärr med annat. Vet du om de kommer få några regelbundna intäkter från Kvarter P (en början av förvaltning?). Och hur långt väntas det ta för kvarter O och N att färdigbyggas och börja ta in intäkter?

  SvaraRadera
 3. Absolut! Omkring årsskiftet när det är färdigställt kommer de börja håva in fina hyresintäkter. Driftnettot för kvarter P lär bli 15-20 msek årligen, fina pengar för ett bolag med mcap på 375 msek och det är bara BÖRJAN. O och N bör bli klart under sommaren 2016 och kommer då bidra med omkring 15 msek i driftnetto.

  SvaraRadera
 4. Anonym, med dina antaganden om driftsnetto för P, O och N; till vilken kurs är Amhult 2 fortfarande köpvärda, tycker du? Och vad ser du för driftnetto och substans om säg 3, 5 och 6 år? Själv tycker jag att 62 kr är rea.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...