lördag 28 mars 2015

Så för framtiden

Rubriken kan innebära flera saker och jag tänkte ta upp två saker som är kopplade till den.

Det nya huset har givit möjligheter att odla frukt och grönt som tidigare inte har funnits i ett betongkomplex. Idag var jag och sonen ute i trädgården och planterade diverse frön. Vi satte dill, persilja, basilika, oregano, rosmarin, zucchini, sallad och ruccola. Dessa ska nu få gro i lugn i ro på den inglasade balkongen och sedan sätter vi ut dom i söderläge när det blir lite varmare. Det ska bli spännande och se om de slår rot! Sen ska det också bli intressant att se om vi kan hålla dom vid liv. Jag är intresserad av odling och självhushållning så det är kul att kunna testa lite och se om vi kan utveckla detta kommande år.

Jag tittade till sönernas portfölj idag och ser att den har utvecklats väl. De har en gemensam portfölj hos Avanza där jag sätter in reklamintäkter från bloggen och övriga pengar som vi får av nära och kära. Jag sår ett frö för framtiden och hoppas att fröet under en 18 års period ska bli ett större träd. Idag ligger värdet på nästan 60 k och och har stigit 83 % sedan start. Portföljen består nu av Protector, som är bästa innehav, BTS Group, AIG, Skagen Kontiki, Mekonomen, Zalaris och Amhult 2. De bolag som ligger på bevakningslistan är SHB, Tomra, Starbucks, AO Johansen och Traction. Innehaven ska kunna ägas över lång tid då jag vill ha mycket låg omsättningshastighet i portföljen. Det är små innehav och det gäller att hålla nere courtaget.

För egen del så kommer jag att besöka Amhult 2 årsstämma i april och har bokat tid för en intervju med Eigil Jacobsen, styrelseordförande och största ägare. Det ska bli mycket spännande att få talas vid en stund om Amhult 2 kommande utmaningar. Intervjun med Eigil kommer att publiceras exklusivt, för prenumeranterna av tidningen Värdepappret, i aprilnumret som släpps i slutet av april. Jag hoppas få fram lite ytterligare information än vad som finns tillgänglig (det är ganska lite information som släpps av bolaget). Min känsla av Eigil från föregående år, när jag också träffade honom, var att han är frispråkig, mycket kompetent och har glimten i ögat.

Vill ni ta del av intervjun och övrigt innehåll i tidningen så, gör som många andra, teckna en prenumeration via vår hemsida www.vardepappret.se

Hur sår ni för framtiden?

Ha en riktigt trevlig helg!

ägamintid

2 kommentarer:

  1. Har nyss börjat spara för min son. Han har 10k i Nordeas högrisk portfölj och 10k på vanligt sparkonto. Lägger undan lite varje månad på hans konto, men inte så mycket in på aktier, Borde kanske satsat mer.

    SvaraRadera
  2. Hej, du verkar tappa fokus på din blogg som ju skulle handla om hur ni skall äga er tid om 10 år, efter Vardia-soppan så händer inte mkt. Inlägg om trädgårdsskötsel är ju i ocg för sig inte fel men ändå! Ge inte upp hoppet. Jag kom med ett inlägg för länge sedan, och här är mitt andra. Jag är all-in i fingerprint cards, 65 procent upp sedan årssksiftet, massa mobiler på väg, apple pay, samsung pay, och zwipe, windows 10 med biometriskt stöd. För mig har det varit en kanoninvestering och jag ligger lång åtminstone ett år till. Snart fem miljoner i depån, vem vet var det slutar.

    Ha det!
    El Dinero

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...