onsdag 25 februari 2015

Inköp Vardia

Idag kom lönen och när alla räkningar har betalats och kylskåpet är påfyllt så sätts en del av lönen av till sparande.

Idag köpte jag lite mer aktier i Vardia, som redan är största innehav. Nu blev det lite större. Några större aktörer öser ut aktier (DNM och ESO). DNM är troligen Imagine Capital som sålt under en längre tid (ESO vet jag inte vilka det är). Imagine Capital har haft över 500 k aktier och dessa ska snart vara slut.

Mer info om Vardia är överflödigt. Det har skrivits spaltmeter av bland andra Kenny på Aktiefokus.

Imorgon kommer bokslutet för 2014 från Vardia. Jag har inga större förväntningar på detta. Men nog vore det kul att höra om de gick med vinst de sista dagarna av året. Återstår att se om de kommunicerar detta eller inte. Antagligen kommunicerar de det om de gjort vinst och nämner det inte om de inte gjort vinst. :)

Sedan husinköpet gjordes så sätter vi också av pengar löpande till huset för underhåll och reparation och för oförutsedda händelser. Vi har sedan tidigare en "krigskassa" och den fylls nu på med ytterligare lite pengar månadsvis. Det är viktigt att ha detta så att man inte tvingas sälja aktier i en "kraschad marknad" i samband med att man behöver pengar till exempelvis huset.

Utöver detta så sätter vi även av pengar till resor månadsvis och lite till bil och tandläkare etcetera. Det är skönt att ha pengar tillgängliga när det behövs även om man har ett bra månatligt kassaflöde.

Ikväll, när barnen sover gott, ska jag fila på lite småsaker med tidningen Värdepappret och kvalitetskontrollera den. På fredag, efter börsens stängning kommer nr 2. Ett nummer som vi är väldigt nöjda med. Hoppas ni läsare också ska vara det. Om ni inte läst första numret så ta en titt på tidningen här. Om du vill få tidning nr 2 så har du tom på fredag på dig att teckna en prenumeration.

Ha en riktigt trevlig kväll!

5 kommentarer:

 1. Ser fram emot både Vardiarapport och fredagsmys med Värdepappret! Du tror alltså mer på Vardia än Amhult2 i dagsläget?

  SvaraRadera
 2. Hur stor krigskassa ligger du på? Har också köpt hus nyligen och avsatte då 200 000:- i just krigskassa. Ligger ni på något liknande?

  SvaraRadera
 3. Vardia handelsstoppad! Spännande!

  SvaraRadera
 4. Vardia börsstoppad? Ngn som vet varför?

  SvaraRadera
 5. Hur ser du på dagens uppskjutna rapport? Min normala reaktion är senarelagda rapporter = negativa nyheter och tidigarelagda rapporter = positiva nyheter, men så behöver det ju inte vara i detta fallet. Oroväckande är det i alla fall....

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...