söndag 1 februari 2015

Idag lanseras Sveriges nya aktietidning - Värdepappret
Undrar du varför aktiviteten på bloggen varit lägre än normalt under en tid? 

Förutom familj, heltidsjobb och blogg så har jag, och mina kollegor, den senaste tiden arbetat intensivt med att skapa Sveriges bästa aktietidning. Idag lanseras den äntligen!

Det finns i dag en uppsjö av tidningar och magasin som skriver om börsen, marknaden eller om enskilda aktier, digitalt eller fysiskt. Tidningar med fokus på alltifrån makro till reportage eller enskilda aktietips finns att tillgå. För oss som gillar värdeinvestering har emellertid intressanta tidningar lyst med sin frånvaro. De enda alternativen har varit att vända sig till diverse aktiebloggar eller utländska tidningar. 

En vis man sade en gång att det är bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret. I samma anda bestämde jag mig därför att, tillsammans med tre andra bloggare (Aktiefokus, Irvings Investeringar och Småbolag & Undantag), göra slag i saken och ge ut en helt ny tidning, kallad Värdepappret. 

En gång i månaden kommer ett nytt nummer att skickas ut per mejl. Varje nummer kommer att innehålla 2-4 analyser av intressanta bolag samt ibland även artiklar, branschgenomgångar och annat smått och gott.

Värdepappret är för dig som vill få genomarbetade förslag på intressanta aktier. Till dig som är nyfiken på värdeinvestering och fundamental analys samt har ett långsiktigt tidsperspektiv i dina investeringar. Analyserna som skrivs i VP är avsedda att gå mer på djupet än vad de analyser som finns i dagens tidningar gör: Kvalitet går framför kvantitet. Om det är snabba klipp som du är ute efter så har du hamnat fel. Förhoppningsbolag och ”kryddor” lämnar vi till andra att granska. I varje nummer kommer du att få läsa ett fåtal djupa och genomarbetade analyser av utvalda bolag från hela världen men med fokus på Norden.

Värdepapprets filosofi bygger på värdeinvestering. Vi tror inte att marknaden alltid är effektiv och därmed kan det fundamentala värdet på företaget ibland skilja sig åt från aktiepriset. På kort sikt är kursrörelser omöjliga att förutspå, men förr eller senare kommer bolagets fundamentala värde att avspeglas i aktiekursen. Därför försöker vi köpa till en säkerhetsmarginal mot fundamentala värdet. Bedömer vi att en aktie borde kosta 100 riksdaler, betalar vi gärna mindre än så för ju billigare vi kan köpa aktien, desto lägre är risken. För att kunna slå index tror vi att det är viktigt att våga gå sin egen väg och därför ser vi oss som motvallsinvesterare. Impopulära och underanalyserade bolag erbjuder goda möjligheter till attraktiva placeringar.

Vad kommer kalaset att kosta då? En helårsprenumeration kommer att kosta 2 000 SEK per år, d.v.s. 167 SEK per månad (kom ihåg att du kan göra avdrag i deklarationen för kostnader som överstiger 1 000 kr). Det första numret kommer att vara gratis för att visa hur produkten ser ut så att ni får en uppfattning om vad ni köper (prenumerationen börjar med andra ord att löpa från februari-numret).

För att prenumerera på Värdepappret är det enklast att gå in på hemsidan www.vardepappret.se och klicka på ”prenumerera”. Det går även bra att skicka ett mejl till info@vardepappret.se så kontaktar vi dig. 

Om du väljer att teckna en prenumeration senast den 15 februari 2015 så får du en årsprenumeration för 1 500 kr.

Glöm inte att följa VärdepappretTwitter och glöm inte att följa ägamintidTwitter. Det kommer att hända mycket spännande saker framöver!

Vad händer nu med bloggen? 

Efter att ha lagt ner tusentals timmar på bloggande, mer eller mindre strukturerat, så känns det som att det är dags att ta det här till en annan nivå, en högre nivå. Dels för att utmana mig själv och dels för att skapa något ännu mycket bättre till er läsare.

Även om det inte varit mycket uppdateringar på bloggen den senaste tiden så har inte arbetet stått still. Arbetet med att gräva fram nya intressanta case har varit intensiv och ett antal nya intressanta investeringsidéer kommer att presenteras i tidningen kommande månader. 

Bloggen kommer att finnas kvar och kommer att uppdateras med aktuell portfölj och lite annat smått och gott. Nya case och spännande analyser kommer framöver att förflyttas till tidningen Värdepappret. Innehållet på bloggen kommer inte att vara detsamma men tidningen kommer att lyfta analyser och investeringsidéer till en helt ny nivå. En förändring till det bättre, till det mycket bättre.

Jag ser fram emot att fortsätta att skriva analyser och dela med mig även framöver fast det kommer att bli i annorlunda former. Nu kör vi!

Trevlig läsning och god söndag!

ägamintid

61 kommentarer:

 1. Det är bara att buga och tacka för all tid du lagt ner här som du bjudit oss läsare på! Önskar dig och dina duktiga kompanjoner stort lycka till med er nya tidning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi ska göra vårt bästa för att göra den bästa tidningen på marknaden!

   Radera
 2. Mycket intressant men några 100% för dyrt för mig. Runt 500 kronor/år så blir det ett köp ;-)

  SvaraRadera
 3. Smart. Nya möjligheter att bygga pump n dumps från grunden, medan betalning erhålles från lättlurade småsparare. Och i ett börsklimat som brusar av entusiasm. Så lägligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till skillnad från övriga tidningar som kommer vi att skriva först och köpa sedan. Vi tror att vår portfölj kommer att gå bra ändå.

   Radera
 4. Lycka till med tidningen. Själv kör jag på andra alternativ och med större omsättning.

  SvaraRadera
 5. Stort grattis, roligt när bloggsfären kommer på ett vis att få tillbaka lite av nedlagd tid och energi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hoppas framförallt på att göra den bästa tidningen! Den tidningen som vi själva skulle vilja läsa men som idag inte finns. Nu täpper vi till luckan!

   Radera
 6. Härligt, lycka till!

  SvaraRadera
 7. Har svårt att se hur man med en "hobbyverksamhet" ska kunna konkurrera med exempelvis Börsveckan där utbildade och avlönade människor arbetar med analyser dagarna i ända.
  Men lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. exakt. Känns inte seriöst och mer som ett utstuderat sätt att driva kursen i de små illikvida bolag man rekar. Men det räcker att lura några stycken för att få god effekt.

   Radera
  2. Vi får se. Vi tror oss skapa en bättre tidning än konkurrenterna även om vi inte är ekonomijournalister. Angående pumpning så är det inget vi kommer att pyssla med. Vi kommer inte att köpa något bolag innan vi skrivit om det. Vi kommer till skillnad från många andra tidningar att skriva först och köpa sedan.

   Läsarna får chansen att köpa först.

   Radera
 8. Lycka till.
  Det blir nog lite för dyrt för en Fattigbonddräng. Men hoppas det går bra för er och att ni kan tjäna några kronor på den tid ni lägger ner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! För oss handlar det inte främst om pengar utan drömmen om att skapa något riktigt bra. En tidning som vi själva alltid ha velat läsa.

   Om du nappar på öppningserbjudandet så gör du en bra deal. ;)

   Radera
 9. Kul initiativ och lycka till!

  Personligen tycker jag att ni tar fel approach gällande prissättning. Jag skulle aldrig drömma om att nappa på detta för ovan pris av flera olika skäl. Hade ni kört på med 3-6 nummer gratis eller till en betydligt mindre peng och under tiden lyckats övertyga mig att att tidningen bidrar med ett stort extra värde utöver alla gratis informationskällor där ute, inklusive många fantastiska bloggar, så hade jag säkerligen fortsatt prenumerera till ett högre pris i framtiden. Tyvärr får ni inte ens den chansen med ovan prissättning. Vidare tror jag det finns många där ute som resonerar på liknande sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tidningen är inte dyrare än övriga liknande tidningar och håller hög kvalité, åtminstone lika god kvalité som konkurrenterna. Vi har dock ingen historik än men den kommer att byggas upp framöver. Att inte våga ta betalt för en bra produkt är inte rätt väg att gå för oss. Kvalité kostar. Sen är det upp till var och en och bestämma om det är rimligt eller inte.

   Tack för att du ändå tycker om initiativet! ;)

   Radera
 10. Jag förstår faktiskt inte vem som skulle vara villig att pumpa in 2000/år för att få läsa samma material som det kryllar av på flera andra ställen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man inte tycker tidningen är bra så finns det mycket gratis. Vi tror att våra läsare kommer att få ett väldigt bra material och ska kunna göra bra affärer genom att prenumerera på tidningen. Vi får se om vi får några prenumeranter. Tidningen är enligt vårt tycke lika bra som de övriga som finns på marknaden så vi ser oddsen som goda.

   Radera
 11. Hmmm... Jag förstår tanken... Men 2000 kr är onekligen rätt dyrt... Men man kan ju också vända på det - gör man ett enda klokt beslut om året tack vare tidningen så har den ju betalat sig flera gånger om. Om du tror att du gör det minst lika bra som dessa herrar så ska du dock inte köpa. Men... Jag är faktiskt tveksam till att så många snikna kommentatorer här faktiskt är i närheten av den nivån.

  Till Anonym 10:50: finns det "tips" på andra ställen? Jovars. Finns det analyser av den kvaliteten som dessa bloggare brukar presentera? Inte är det många skulle jag vilja påstå. Men lägg gärna in några länkar, jag är öppen för tips och det ena behöver ju inte utesluta det andra.

  //Jonas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jonas! Vi tycker inte att det är dyrt jämfört med övriga tidningar och med den kvalité som vi kommer att leverera. Vi kan lova god underhållning och mycket spännande läsning i kommande nr. Gästanalyser, intervjuer, diverse artiklar, spännande bolag och en aktieportfölj där vi investerar våra egna pengar.

   Följ oss gärna på twitter och på hemsidan och bilda dig en uppfattning!

   Tack för din kommentar!

   Radera
 12. Hur ser du Erik Mossinger på din förlorade anonymitet och övergången från en bloggtillvaro i vilken du kunde outa specifika detaljer om din lön, karriär etc? Känns det inte lite jobbigt att helt plötsligt ha en så offentlig profil?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns rätt och inget konstigt. Ser fram emot att kunna vara offentlig och inte "smyga". :)

   Radera
 13. Ni har säkert redan läst men på sista sidan i första numret framgår vad som kommer i nästa nr av tidningen.

  NÄSTA NUMMER
  I nästa nummer av Värdepappret kommer du att få läsa en
  uppföljning av de intressantaste norska bankerna från genomgången
  i premiärnumret. Vi fortsätter också på temat
  norska bolag och gör en genomgång av seismikbolag för att
  se om det finns något köpvärt. Utöver detta kan vi utlova en
  analys av ett spännande kanadensiskt bolag.
  Redovisningsskandaler har varit på tapeten under 2014 i
  bland annat Eniro, Oniva och Tesco. Värdepappret ger sin
  syn på detta från några olika perspektiv. Intressant läsning
  utlovas för dig som väljer att prenumerera på Värdepappret!

  SvaraRadera
 14. Grattis till en fin tidning och kul att du inte är anonym längre. Jag tror faktiskt jag ska prenumerera. Tar erbjudandet för 1500kr, för där tycker jag att en prenumeration helst ska ligga prismässigt. Avdrag på tidningen i deklaration för summor över 1000kr innebär att jag kan göra avdrag för 500kr? Hur mycket får man tillbaka liksom? Känns lite ohyfsat att ställa frågan här, men någon kanske har ett snabbt svar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Ja du får göra avdrag för 500 kr, dvs 150 kr tillbaka. Netto 1350 kr. Välkommen!

   Radera
  2. Avdraget gäller väl summan av courtage och börstidningar? Så i praktiken är avdraget större.

   Radera
  3. Nej, courtage ingår i reavinstberäkningen så det för man inte ta med. Om man skulle ha en depåavgift kan man däremot dra av denna eller andra specialiserade aktietidningar.
   /JokerM

   Radera
 15. Försök att hålla en god ton och nivå på kommentarerna. Jag tar bort de som är alltför hårdföra. Saklig kritik tas gärna emot men inte personangrepp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag upplevde att min kritik i form av ett resonemang kring bloggosfärens försök att slå mynt av sitt tveksamma kändisskap var fullt saklig, men det är klart att det passade väl inte dig. Huvudet på spiken alltså.

   Kan du låta detta stå kvar och dessutom ge ett försök till svar på hur Värdepappret ska kunna upplevas som seriöst när det författas av småsparare med egenintressen i företrädelsevis illikvida småbolag som t ex Amhult? Du själv har en stor klick i detta bolag och din analys är ju i ärlighetens namn rätt färgad.

   Radera
  2. Om vi är kända eller inte är upp till var och en att bedöma. Vi driver vårt drömprojekt där vi skapar den tidning vi vill läsa. Ju fler som tycker om den ju roligare blir det.

   Vi kommer att äga delar av de bolag vi skriver om privat. Andra kommer vi inte att äga. Här skiljer vi oss inte åt mot övriga tidningar.

   När det gäller inköp till vår aktieportfölj så skiljer vi oss åt då vi först kommer att skriva om bolaget och sedan köpa. Detta är precis tvärt emot vad övriga tidningar gör.

   Vi anser att vi därför har en god etik och målet är absolut inte att "pumpa" småbolag. Teckna en prenumeration så kommer du att få se att det blir en god blandning av stora och små bolag och en blandning av bolag vi äger och inte.

   Analysen om Amhult är, enligt mitt tycke inte färgad. T.ex. skriver jag att man ska avvakta då säkerhetsmarginalen inte är tillräckligt hög. Potentialen är stor, som i många tillväxtbolag. Investerar man idag så har man en mycket stor uppsida men också en risk. Jag äger aktien och är beredd att ta risken.

   Du är välkommen att kommentera hur mycket du vill om du skriver som ditt inlägg ovan, som är mycket sakligt.

   Vänligen
   ägamintid

   Radera
 16. Anonym 150202 kl. 15,21
  Jag förstår liksom inte varför man måste börja blanda in arbetsgivare m.m. i det hela. Jag utgår ifrån att inte alla som läser bloggar gör det på sin tid utanför arbetet.

  SvaraRadera
 17. Måste erkänna att det var starkt av dig att kliva in i "offentligheten". Hoppas projektet utvecklar sig som ni har tänkt - Lycka till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det! Det går inte att misslyckas med uppsättningen av skribenter! :)

   Radera
 18. Grattis! Kul att se ett kommersiellt initiativ, det blir så mycket mer hållbart då. Mindre risk att allt avstannar så fort det blir lite jobbigt.

  Jag kan betala tidningen med lite av utdelningen från Protector som du tipsade om :)

  Ärligt talat, om man har aktier som intresse och inte kan pröjsa 167 kr i månaden för det, då är man bra snål mot sig själv. Billigare intresse finns inte... jämför tex med grannens bilintresse. Eller 600/mån på Sats för att få lyfta en hantel.

  Jag har inte läst prov-exet än, men det jag gärna skulle se är några spalter i varje nummer om *hur* man gör analyser (som värdeinvesterare).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Vi hoppas på mer bra rekar så som Protector, Amhult 2 och Vardia. Vi har mycket spännande analyser på gång!

   Jag ska ta med din synpunkt på innehåll i tidningen. Det fina är att vi är fria att skriva om precis vad vi vill och hur vi vill.

   På återhörande!

   Radera
 19. Just det, glöm inte att signera PDFen på lämpligt sätt så ni kan se vem det är, om någon prenumerant får för sig att sprida den på webben. Inte för att det ligger i läsarnas intresse att få konkurrens om illikvida aktier, men ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det tipset! Vi ska se över detta också.

   Radera
 20. Grattis och stort lycka till!

  SvaraRadera
 21. Roligt på många sätt, känner mig dock lite delad.

  Har inte hunnit igenom hela provexemplaret men det är onekligen viss kvalité på det som skrivs, snygg förpackat är det också. Att ifrågasätta er kompetens känns både dumt och irrelevant. Dumt för att ni bevisligen besitter viss sådan, det har vi märkt genom bloggandet och det framgår av provexet. Irrelevant därför att ni inte erbjuder samma sak som professionella placerare, även om ni givetvis konkurrera med dem.

  Det bär mig dock emot att det blir ett tydligt kast från bloggande (som till stor del är för egen nytta, även om det hjälper många) för att göra affärsidé av saken. Missförstå mig rätt, jag har egentligen inget emot tidningen, det bara svider att det känns som det blir istället för bloggande. På så sätt uppfattar jag det - vare sig jag vill det eller inte - som opportunistiskt. (Viss aktivitet, av fortsatt kvalité, på bloggen skulle i min värld förmildra denna känsla framöver).

  Tidningen känns som att den kan bli prisvärd, ett nummer är dock lite för lite för att bevisa det, tanken med "öppningserbjudande" känns vettig men jag tror det skulle varit till större rabatt. Med ett relativt tilltaget (om än potentiellt värt) pris så blir fokus lite fel, vilket kommentarerna skvallrar om.

  Jag får fundera någon dag, ett köp är inte otänkbart, men heller inte givet. Hursomhelst, stort lycka till! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de fina orden! Känner mig lite stolt! Jag tror att du sätter ord på vad ganska många känner. Delade tankar.

   Du har rätt i att mycket matnyttigt och analyser kommer att flyttas över till tidningen vilket kommer att göra att bloggen blir lidande. Även om jag tänkt ha en del trevligt även här!

   I grund och botten är detta mer en dröm att kunna skapa något eget än att tjäna de stora pengarna. Vi tycker att vi skriver analyser hyfsat men vill göra det ännu bättre och i ett annat format. Vi tror också att vi genom tidningen kan göra många sparare till bättre investerare genom att vara långsiktiga, köpa sunda bolag och lågt värderade bolag. Vi hoppas också att utvecklas själva som investerare genom att behöva tänka igenom våra investeringsbeslut väldigt noga. När man skriver en analys så måste man vända på många stenar och det tjänar både vi personligen på och våra läsare på.

   Vi vet att vi presterar kvalité och lägger mycket tid och att vi kan skapa värde till prenumeranterna. Därav priset. I jämförelse med andra tidningar är vi inte dyrare, snarare billigare. Men jag har förståelse för att 1500-2000 kr är mycket att betala på en gång. Vi ska se över andra betalningslösningar för att se om det är möjligt.

   Fundera du ett tag. Du är välkommen att ställa frågor här eller maila värdepappret om det är något du undrar!

   Tack för ett mycket välskrivet och trevligt inlägg. Det är roligt att få den här typen av feedback!

   ägamintid

   Radera
 22. Lycka till! Har följt din och Aktiefokus blog med stort intresse och det skall blir intressant att se hur ni utvecklas detta format. Kommer definitiv att teckna en prenumeration. Mvh Ingenjören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! kul att du ska teckna och att du gillar det vi skriver. Vi ska göra något väldigt bra av detta. Välkommen med på resan!

   Radera
 23. Riktigt intressant, du har varit en förebild och kan definitivt räkna med att jag kommer att hålla ett öga på din tidning. Stort lycka till!

  Tobias på riktliv.se

  SvaraRadera
 24. Hej!

  Tack för en bra blogg, som jag har följt ett tag. Jag kommer inte att teckna mig för tidningen - en tidning saknar dimensionen "kommentarer". Hade det varit fråga om en betalblogg, där man loggar in, läser, kommenterar, diskuterar, så hade det varit mer intressant. Sedan tror jag att priset kan vara avskräckande för en del läsare. Det finns risk att ni med tidningen marginaliserar er bort från bloggosfären.

  /K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, kul att höra av du gillar bloggen! Tack för feedback. Vi har fått ganska mycket feedback på just kommentarsfunktion och vi ska kika på lite olika lösningar för detta. Vi har många idéer. Detta är bara början och mycket ska utvecklas. Vi har massor med idéer. Vi vill skapa en levande tidning med skribenter som är tillgängliga och få till en dialog. Avvakta du med prenumeration och följ utvecklingen. Jag hoppas vi ska komma med intressanta funktioner och nyheter framöver som du kommer att gilla.

   Angående priset så är det ju lägre än övriga motsvarande tidningar. Men det kan ändå uppfattas som högt. Att lägga ut 1500-2000 kr är mycket på en gång. Vi ska titta på lite olika betalningsalternativ.

   Återkom gärna med mer tankar framöver. Jag vill verkligen ha all feedback jag kan få för att skapa något riktigt bra.

   Radera
 25. Intressant tidning och alltid roligt med lite "udda" bolag, synd bara att courtage för t.ex. belgiska bolag via Avanza är skyhögt, så för mig ger det snarare större mervärde att fokusera på nordiska marknaden som ni tagit upp med norska bankerna, alternativt USA.

  Sedan undrar jag över hur du menar att priset är marknadsmässigt? Aktiespararnas kostar väl runt 70-100kr, börsveckan kan man via Avanza få för runt 100kr om jag inte minns fel. Affärsvärlden också 70-100kr. Att då som relativt okända nykomlingar, jag har inte varit mycket för följa john-mentaliteten som råder här kring protector, vardia etc, ta ut ett premium-pris när man lanserar en tidning som innehållsmässigt är tunnare än börsveckan, känns som en dum idé och då får man inte ens tidningen i tryckt utgåva. Jag önskar er lycka till men jag kommer inte köpa en e-tidning för 167kr :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tycker den är intressant! Courtage är billigare på Nordnet avseende Belgiska aktier men dyrt hos Avanza. Tidningen kommer ha fokus på Sverige/Norden/USA men även gå ut en del i Europa.

   Vi har som väntat fått mycket frågor kring priset.
   Börsveckan och affärsvärlden kostar 3000 kr respektive 4000 kr per år. Börsveckan ger ut tidningen 42 gånger per år men har å andra sidan färre sidor än oss även om man lägger ihop alla deras tidningar under en månad. Så priset per sida är billigare i vår tidning.

   Nu är inte pris per sida det viktigaste. Vi tycker att vi har en tidning med god kvalité och den kommer att bli ännu bättre. Vi har massor med idéer som kommer lanseras under året. Vi har dessutom ingen reklam som fyller ut stora delar av övriga tidningar.

   Jag tackar för lyckönskandet och hoppas kunna överbevisa dig att du ska teckna en prenumeration! ;)

   Stort tack för konstruktiv och bra feedback!

   Radera
  2. Tack för ditt svar! Angående pris per sida så var jag ej medveten om detta, bra att ni har gjort er research. Börsveckan betalar jag 125kr för i månaden, 3 tidningar i månaden cirka, så det kanske blir färre sidor och således en högre kostnad. Detta gör väl i så fall att ni hamnar i ett dilemma, om man ska referera till cost/benefit leadership strategy.

   Ni har som mål att lansera en e-tidning som ges ut en gång i månaden, relativt nystartad. Så det finns inget "brand reputation", i mitt tycke även om jag tycker det är intressant att följa din blogg rent allmänt men andra bloggläsare kanske känner annorlunda. Som du ser så upplever jag t.ex. börsveckan har bäst kvalité jämfört med övriga svenska affärs/aktietidningar. Därför är jag villig att betala ett premium, dvs kostnad per sida, jämfört med t.ex. er tidning. Lika så, tjatig som jag är, är det en e-tidning och jag föredrar tryckta tidningar, men den fasta kostnaden förstår jag är alldeles för hög för er att ta. Därför vore det kanske bäst att erbjuda folk "3 nr för 1" eller liknande så att man får en känsla av hur resten av tidningarna kommer utvecklas, den första utgåvan som är tillgänglig här ger inte så mycket värdeanalytiskt så att säga då det är dessvärre mycket text om er och om tidningen. Lika så kan det också vara bra att lämna ett blogginlägg där du/ni jämför kostnaden med övriga tidningar och framhäver det du skrev i mitt svar ytterligare, ingen reklam etc. Att visa att ni är isf "cost leadership" med att erbjuda samma, om inte mer "benefit", än vad övriga tidningar gör men till ett lägre pris.

   Apropå reklamen så har jag, personligen, inget problem med det så länge det är relevant till innehållet. Börsveckan har t.ex. reklam om nyemissioner och företag får köpa en "slot" och visa upp t.ex. kvartalsiffror etc. Det är som sagt för mig intressant.

   Radera
  3. Tack för ytterligare feedback!

   Vi har inte tänkt att konkurrera med pris. Vi har tänkt att konkurrera med övriga tidningar genom kvalité och med bra investeringstips, med en annan typ av bolag och med att "vara närmare läsarna". Vi är aktiva på bloggar, på mail, på twitter för att läsarna ska kunna få mer av en dialog. Sen är vi så klart medvetna att det tar tid att bygga upp det här projektet och att andra aktörer är mer välkända.

   Som jag tidigare skrivit så siktar vi på att göra en tidning som vi själva vill läsa och som vi tror att fler vill läsa. Om du vill se hur tidningen skiljer sig mot övriga så ska du läsa på vår hemsida där vi radat upp en del skillnader.

   http://www.vardepappret.se/

   Vi kommer att presentera mycket häftigt framöver.

   Tack Conny för att du tog dig tid och kommentera!

   ägamintid

   Radera
 26. Tycker det känns lite för osäkert för mig att hoppa på, speciellt för den summan. Har ni jobbat ihop förr så ni känner varandras arbetsmoral tex? Ett projekt av detta slag faller lätt om en person tappar inspirationen. Skillnaden mellan tidning och blogg är att tidningen SKA skrivas oavsett om ni har lust eller ej och artiklarna ska göras förmodligen bättre än för andra tidningar då ni är nya och oprövade i ett sådant sammanhang - bloggar kan ni skriva när ni har lust och ansvarsbiten är lägre. Du ska till exempel som jag förstod det bli tvåbarnsfar (?) i dagarna, inte helt sällsynt att tappa både ork och motivation då pga yttre omständigheter.

  Att under de osäkra premisserna ta 2000 spänn känns lite väl vågat - är ni så säkra på er kvalité hade ni kunnat ge fri tillgång till tre nummer (just på grund av den osäkra grunden) och därmed visa upp hur duktiga ni är även i några följande nummer. Det första numret BÖR rimligen vara laddat med energi och entusiasm, det är de efterföljande som är svåra.

  Ja, jag vet inte jag. Stort projekt att ro i land och jag kommer ej prenumerera, men önskar er lycka till.

  T

  SvaraRadera
  Svar
  1. Relevanta frågor. Vi har drivit bloggar under flera år så vi räknar med att vi kommer att driva den här tidningen långsiktigt. Arbetsmoralen i gruppen är självklart god, inte minst med tanke på det fantastiska mottagandet.

   Vi har tänkt att hålla samma kvalité på samtliga nr. Nr 1 är bra men vi har tänkt att skriva precis lika bra eller bättre i kommande nr. Dessutom kommer vi att komma med en hel del nyheter framöver som ska göra prenumerationstjänsten ännu mer intressant och givande. Vi har inte som mål att vara en tidning i mängden utan ska jobba för att bli bäst. Höga mål :) men vi tror att det är uppnåbart. Kända är vi inte än. Vi har mycket att bevisa och det tar tid. Men vi vet att vi för varje nr kommer bli mer kända.

   Vi ska göra vårt bästa för att ro allt i hamn. Återstår att se hur väl vi lyckas. Vi har det i egna händer och tillsammans med alla kommentarer och feedback så har vi goda chanser.

   Tack för feedback, den är mycket välkommen!

   ägamintid

   Radera
 27. Ser bra ut men tror som en del andra att priset är för högt. Så det blir inget för mig. Men lycka till oavsett!

  SvaraRadera
 28. Tack, kul med positiv feedback! du vet vart vi heter om du ångrar dig. ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...