söndag 9 november 2014

Delårsrapport Amhult 2Så kom då rapporten från Amhult 2. Som vanligt bjuder bolaget på ganska lite information. De är bättre på att bygga substansvärde än att haussa sitt bolag, det är en sak som är säker. Och det är inget som är negativt. Men ibland skulle de kunna slå sig lite mer för bröstet för de gör ett väldigt bra jobb.

Aktien handlas långt under eget kapital och för att öka värderingen tror jag det krävs att de fortsätter att bygga substansvärde på ett metodiskt sätt. De behöver dessutom bli bättre på att kommunicera med aktiemarknaden.


Egentligen gör det ingenting om aktien handlas under substansen, förr eller senare kommer den att handlas i nivå eller högre än substansen. Men det finns en viktig poäng med värderingen av Amhult 2, Bolaget är i behov av finansiering ytterligare några gånger innan deras projekt är färdigt. En högre aktiekurs (emission till en högre värdering) gör att man behöver trycka färre aktier vilket är förmånligt.

Ok, några tankar kring delårsrapporten också... Eftersom det inte går att hitta någon information i delårsrapporten så får man titta i månadsrapporterna som finns publicerade på hemsidan. Urdåligt!


7 lägenheter återstår att sälja, de har idag sålt 45 av 52 lägenheter. Enligt mäklaren som jag pratade med fanns bara 1 lägenhet kvar. Därför är jag något förvånad över uppgiften i delårsrapporten. Men säger de att det är 7 st kvar så är det så.


Eget kapital per aktie uppgår till 51 kr per aktie vilket innebär att bolaget handlas till ca 0,8 gånger nettotillgångarna. Lägger jag till uppskjuten skatt så blir eget kapital per aktie ca 54 kr.

I övrigt står det ingenting om utvecklingen av deras nya fastighet (kvarteret P) i delårsrapporten. I månadsrapporten för oktober kan man dock läsa att arbetet verkar flyta på. I denna fastighet har man ju skrivit avtal med bl.a. Willys och Friskis & Svettis.

Sammanfattningsvis en urvattnad rapport utan överraskningar. Kommande månader så ska det bli intressant att se om de uppvärderar fastigheterna i samband med bokslutet för 2014. Under 2015 ligger fokus på kvarteret P. Som jag tidigare skrivit som känns det tryggt att vara aktieägare i Amhult 2. Det kan sin verksamhet och de gör det smart och kostnadseffektivt. En uppvärdering av aktien har skett under året. Jag tycker att det finns mer att ge för aktien. En värdering i nivå med nettotillgångarna är inte i överkant, dvs 50-55 kr.

Om jag skulle ge Amhult 2 ett tips så kan de kika på Protector Försäkring. Det är ett bolag som är väldigt duktiga på både kommunikation och att driva business. De har släppt en ny presentation nu i november som är läsvärd. Att det finns självförtroende i det bolaget går inte att tvivla på. Och så ska det ju vara när man presterar på topp avseende i stort sett samtliga mätbara variabler. Länk till presentation.

Trevlig helg!

Länk till rapporten

10 kommentarer:

 1. Mitt tips. Lita aldrig på en mäklare.

  SvaraRadera
 2. Mäklaren anger kanske bokade lägenheter som sålda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig Henrik, det beror helt enkelt på om ÄMT frågade som spekulant eller som aktieägare!

   Radera
  2. Ja, en ledig lägenhet kvar tyder på att de säljer som smör medan sju stycken mer tyder på att de är svårsålda och att en köpare därmed kan tjäna på att ha is i magen.

   Radera
  3. Vi får se vad det lider. Ingen fara på taket. Vore dock skönt att stänga försäljningen för att lägga fullt fokus på nästa etapp!

   Radera
 3. Amhult 2 är ett bolag som smyger under radarn. Bygger lugnt och målmedvetet och med små risker långsiktiga värden. Håller med om att det är inget problem att de ständigt är undervärderade utom vi nyemissioner. Min målkurs: 80 år 2018 (som lägst).
  Ett annat bolag som tuffar på i det tysta och verkar göra "allt rätt" är Ambia Trading Group. Värda att tittas på. Större risk än Amhult2, men större potential./Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Amhult 2 smyger verkligen. Men jag är väldigt imponerad av deras arbete. Lite prat men desto mer arbete. Ambia ligger i svärfars portfölj. Spännande värre men hög risk.

   Radera
  2. En dålig dag för svärfars portfölj kan jag tänka mig

   Radera
 4. Hej,

  "You can learn more from failure than success"

  kan du berätta här eller skriva en blogg om dina misstag.

  Tack

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...