söndag 4 maj 2014

Mycket intressant vecka väntar

Imorgon är det dags för delårsrapport från AIG. Rapporten kommer efter stängning. Förväntningarna ligger på en vinst per aktie på ca 1,10 USD. Helårsvinsten beräknas landa runt 4,30 USD. Det ska bli väldigt intressant att få ta del av rapporten. AIG är ett mina större innehav så det kan bli stora svängningar i portföljen.

På tisdag är det dags för Amhult 2 att släppa sin Q1. Det finns väl egentligen bara en sak av intresse i rapporten och det är antalet sålda lägenheter samt lite mer info om vad de tror om försäljningen av bostadsrätterna. I övrigt tror jag inte att det finns så mycket annat av större dignitet.

På torsdag är det dags för Mekonomen. Jag har inga speciella saker som jag ska titta på utan ska se allmänt hur utvecklingen går i de olika länderna. Hur mycket engångskostnader som de har och hur åtgärdsprogrammet fortskrider.

Fredag så rapporterar Protector. Jag anar en mycket stark rapport med gott resultat i både försäkringsdelen och förvaltningsdelen. Främst ska det bli intressant att ta del av utvecklingen i Sverige och Danmark och ägarskiftesförsäkringarna i Norge. Protectors rapport blir veckans stora höjdpunkt.

Kommande vecka blir den intressantaste rapportveckan den här rapportsäsongen.

9 kommentarer:

 1. Visst är det spännande SHB sticker ut hakan och sänker Mekonomen precis innan rapporten enligt DI.se.

  "Handelsbanken sänker rekommendationen på Mekonomen från öka till minska. Riktkursen reduceras från 180 till 170 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev daterat den 2 maj."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg det. Jag ser caset på några års sikt. Just nu har bolaget motvind vilket återspeglas i aktiekursen.

   Radera
 2. Är väldigt ny inom aktievärlden, så tack för en mycket läsvärd blogg! Protector ser absolut intressant ut och det har varit väldigt givande att läsa dina inlägg om dem. När man tittar på bolagets insiderhandel har det sålts en hel del aktier den senaste tiden, är det något man borde oroa sig över?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser inga problem med det. Q1 på fredag ger oss mer information om hur verksamheten utvecklas. Insider köp och försäljningar tar jag inte för allvarligt.

   Radera
 3. En reflektion över en upptäckt idag:
  Om jag går in på Avanzas förstasida (behöver inte vara inloggad), söker på Mekonomen, och sedan kikar i rutan i högerspalten som heter *Relaterade aktier, så är topp tre:
  AIG
  Protector Forsikring
  Amhult 2

  Styr Ägamintid numera hela aktiemarknaden med sina analyser och väl utvalda aktier? Det känns som lite för udda och annorlunda aktier för att vara ett sammanträffande, eller? :)

  *Relaterade aktier: Aktieägare i de tre relaterade bolagen äger också aktier i Mekonomen.

  SvaraRadera
 4. Hej och tack för en intressant blogg.
  Ser också fram emot Protectors rapport, aktien har ju backat lite senaste tiden.
  Har som vana att inte köpa inför rapporter, men tror som dig att rapporten kommer vara positiv vilket borde ge ett bra köpläge till dagens kurs..
  Ska man bryta sina vanor och köpa Protector inför rapport kanske?:)
  Mvh

  SvaraRadera
 5. Mekonomens resultat var 20% bättre än förväntat! Ska bli spännande att se vad det innebär för kursen idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj! Mekonomen öppnar på +5,33%! Härligt!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...