torsdag 29 maj 2014

Datastrul

Jag har idag varit inne och svarat på en mängd kommentarer i mina 3 senaste inlägg. Jag sitter med en lånad dator efter en datakrasch.

Om ni har skrivit kommentarer eller följt tidigare inlägg så har jag nu svarat på en hel del av kommentarerna.

Under nästa vecka förväntas jag vara på banan igen med ny dator.

Trevlig helg!

ägamintid

5 kommentarer:

 1. All eloge till dig för den tid du lägger ned på att verkligen uppmärksamma och besvara alla oss som kommenterar!

  Imponerande!

  Hade en intressant diskussion igår med en kompis om var gränsen för hur mycket av sitt kapital man kan/bör låta "arbeta". Jag fick för länge sedan berättat för mig av en banktjänsteman att ca 25% bör man ha i fonder/aktier och resten på ett sparkonto e.d. där ingen risk att förlora dem finns.

  Har sedan dess inte funderat mycket på detta men håller mig just nu till 30%, dvs. jag har 30% av mitt totala kapital i fonder/aktier. Hur kör du, ÄMT, samt alla ni övriga? Har ni någon "gräns"?  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej! Vaddå ingen risk att förlora? Sparkonto _är_ en förlust affär om du vill investera långsiktigt. Du förlorar varje dag dina pengar inte jobbar åt dig. Bankmän måste vara konservativa i sitt råd, annars hatar du dem om det går fel.

   Sparkonto används om du inte kan hitta något på börsen eller vill sprida dina inköp över tid.

   Radera
 2. Du har helt rätt i din sak. Dock, jag är nog för rädd att låta näst intill alla mina pengar arbeta. Feg? ja, kanske...kanske borde jag bli lite modigare och våga. Historien visar ju att om man är lång och verkligen tror på sina bolag samt att man klarar härda ut stormar så blir man rikligt belönad.

  Dock, har du några tips på hur jag kan låta pengarna arbeta till en minimal risk? dvs. de pengar jag ej har i fonder/aktier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tipset är att sätta dem i stabila bolag så du inte satsar i småbolag där man kan förlora 70% på en dag.

   Jag sitter alltid med lite likvida medel om man jämför mot vad man har i aktieinnehav, men det är endast för att köpa i dipparna.

   // C

   Radera
 3. H&M, astra m.fl. ?

  Jag tycker du menar rätt, dock...börsen är mycket högt värderad. Även om bolag likt dessa återhämtar sig så känns det ändå riskfyllt att ha pengarna utplacerade. Kanske borde jag köra med 55-60% i aktier och ha resten klara för att gå in vid eve. dippar?

  Köpa månadsvis i 4-5 bolag (h&m, coca-cola, astra e.d?). ...läst mycket om Linkedin, håller på att färdigställa de analyser jag läst. Möjligt att jag även lägger där.
  Funderar på att öka Protector och Mekonomen.

  Tack för ditt råd. Som nybörjare är jag extremt tacksam för detta trevliga bemötande.

  Bör jag kolla på kursstabilitet och utdelning i dessa "stora/stabila" bolag? Bör jag titta på p/e?

  Mvh

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...