onsdag 23 april 2014

Dags för avknoppning av BUWOG

På fredag är sista dagen att köpa Immofinanz om man vill ta del av BUWOG-avknoppningen. BUWOG börjar att handlas på Frankfurt-börsen på måndag 28 april.

Det finns ingen panik att köpa Immofinanz bara för att få aktier i BUWOG tilldelade. Jag tror att det kan bli lika bra att köpa BUWOG direkt via börsen om aktien öppnar upp långt under NAV.

Det kommer att vara en fri prissättning på både Immofinanz och BUWOG den 28 april vilket gör att det återstår att se vilket värde som sätts på de båda aktierna efter separationen.

Immofinanz behåller 49 % av aktierna i BUWOG efter avknoppningen, aktier som ska hållas på medellång sikt.

Följande punkter kan vara bra att ha koll på när handeln med aktien startar på måndag.


 1. BUWOG har 111 miljoner utestående aktier varav 56,5 miljoner kommer att handlas, resten sitter Immofinanz på.
 2. BUWOGs NAV är ca 1,7 miljarder EUR vilket ger ett NAV per aktie 15,03 EUR.
 3. Utdelningen för 2014 (i oktober) kommer att bli 4 % av NAV vilket ger 60 cent per aktie.


Jag skulle tippa att aktien kommer att handlas mellan 11,30-13,50 EUR vid notering vilket motsvarar en värdering på 75% till 90 % av NAV. Motsvarande bolag i Tyskland handlas kring 100 % av NAV. Direktavkastningen kommer att bli god om rabatten mot NAV blir hög.

Vad som händer med Immofinanz aktiekurs återstår att se. Aktien handlas idag med en rabatt på 35-40 % mot eget kapital. Kvar i Immfinanz efter avknoppningen av BUWOG kommer kommersiella fastigheter att vara. Många av dessa är belägna östra Europa, en region som är ratad av marknaden just nu.

"Just nu" är två viktiga ord. Vi vet inget om hur älskad eller hatad denna region kommer att vara kommande år. Vindarna svänger snabbt på aktiemarknaden.

Det blir en spännande måndag, helt klart.

Trevlig kväll!


3 kommentarer:

 1. Hur stor är tilldelningen?

  SvaraRadera
 2. Hur hanterar du valutariskenn i dina utländska innehav?

  SvaraRadera
 3. Handlar du tyska aktier över Avanza/Nordnet? Eftersom jag tycker att det är både dyrt och omständigt tänkte jag kolla om det finns bättre alternativ?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...