söndag 23 mars 2014

Utdelning 57,6 k

I och med det senaste inköpet av ARCP så ökar utdelningen till över 57 k. Utdelningen är nu uppe i ca två månaders insättningar vilket känns viktigt. Det innebär att depån fylls på 14 gånger per år med ungefär 30 k i stöten. Utdelningen ger ett bra kassaflöde till portföljen som kan användas till nya inköp framöver. Utdelningen täcker ca 22 % av våra levnadskostnader. Nästa mål blir att komma upp till 25 % och täcka 1/4 av våra kostnader.Yield on cost ligger på ca 4 %. Direktavkastningen på insatt kapital ligger på ca 4,7 %. Detta är egentligen ett mer intressant mått då det tar hänsyn till sålda aktier och kursutveckling vilket inte yield on cost gör, som bara bygger på befintliga innehav.

Fördelningen av utdelningen per kvartal framgår av grafen nedan. Tyngdpunkten ligger på våren då de flesta svenska och europeiska bolag har utdelning. Immofinanz flaggar för att eventuellt ställa in årets utdelning vilket kommer att slå mot Q4 i nedanstående diagram.


Portföljen är i dagsläget värd ca 1,75 miljoner. 

Trevlig helg!

38 kommentarer:

 1. Jag tycker det är smått fantastiskt att klara sig på knappa 22.000kr per månad som småbarnsfamilj. När jag pluggade och sambon precis hade börjat jobba så hade vi 20/mån att leva av, i dagens penningvärde. Hyrestvåa, gammal bil som bara kördes på helgerna, handla på Willys osv.
  Härligt att ni är så dedikerade att uppfylla målen!

  SvaraRadera
 2. Här är det småbarnsfamilj, hyrestvåa, ingen bil men ganska exklusiva matvanor - ca 12 - 14k i månaden totalt. Jag visste att bil var dyrt men så dyrt?

  SvaraRadera
 3. Att man kan leva billigt kan bero på att man dragit ner friskt på övriga fast kostnader. Tex: försäkringar (liv, barn, olycksfall, hem, sjuk, bil), tv-licens, a-kassa, fackförening och liknande.
  Som exempel lägger vår familj runt 15000kr per år på försäkringar och 2200kr om året på a-kassa.

  SvaraRadera
 4. Du börjar knappa in på gammelgäddan Lundaluppen. Off-topic läste boken världens 99 bästa investerare. Fanns en indier (privatinvestare) som hette Jhunjhunwala som avkastat 80 %/år i 27 år jämförelseindex 25%..ganska underhållande och lättsam bok.

  SvaraRadera
 5. Visst går det att snåla, inte unna sig något, men alla är vi olika. Enligt Nordea så räknar dom med 14000kr/mån i levnadskostnader för en familj på 2 vuxna och 1 barn, plus hyra på det. Bil och resor är satta till 1500kr/mån. Vi har 2 bilar, inga lyxåk, värdet kanske ligger på 100 resp. 140. Vi kör ca. 100 mil vardera per månad och jag räknar med en kostnad på ca. 8000kr/mån för detta. Vårt boende (villa 230kvm) ligger på ungefär 10000kr/mån. Våra levnadskostnader ligger på 16-17000/mån, och vi har inga dyra fritidsintressen eller dyra dryckesvanor. Så runt 35000kr/mån kostar vårt liv att dra runt. Sedan tillkommer fritidsintressena på det, dvs. livets goda som man vill unna sig. Huset suger mycket pengar, jag räknar med 4000/mån dom närmsta 10 åren.
  40000/mån tycker jag är ganska normalt för en svensson i villa med ganska normala fritidsintressen. Det är därför man höjer på ögonbrynen och undrar vad folk prioriterar bort i livet när man kommer ner i belopp som man som student skulle uppleva som smått otroliga:)

  SvaraRadera
 6. Låter som att det är villan och bilen då. Här unnas det både det ena och andra, men som sagt 13k per månad, utan att bli svettig. Ett förtydligande dock, det är ett småbarn i vårat fall, inte flera.

  SvaraRadera
 7. Curt G. Östlund23 mars 2014 22:48

  "Tompa" man behöver inte snåla för att leva på 22.000 i månaden hehe det gäller bara att vara lite ekonomisk och ha koll på vad man lägger pengarna på. Livet är fyllt av prioriteringar och jag tycker att "Äga" gör rätt och om ett antal år kommer han att nå målet att äga sin tid. Du har en del att lära Tompa med pengarna avundsjukt rinnande mellan fingrarna... :-)

  SvaraRadera
 8. Äga min tid...Fan vad bra de går för er just nu!! Hatten av!

  Nu när ämnet återigen hamnat på den falska motsatsen mellan att spara och att leva...så vill jag tipsa om mitt inlägg från förra veckan.http://frivid42.com/2014/03/20/att-spara-eller-att-leva/

  Idag har jag även avslöjat att vi lever på ca 24 000 kronor i månaden och vi är en familj med 3 barn, villa och två bilar och med rätt mycket 'luft' i budgeten. http://frivid42.com/2014/03/24/var-budget-avslojad/


  SvaraRadera
 9. Jag förstår inte hur ni trollar, ni MÅSTE avstå saker som majoriteten anser vara normala utgifter. Jag kan ta flera exempel, som mitt hus. Taket är 43 år gammalt och behöver bytas inom 1-2 år, kostnad 80-90.000. Jag har 7st fönster som är murkna och behöver bytas, kostnad 30.000. Jag ska installera ett nytt värmesystem, för att spara pengar, kostnad 60.000. Vidare är det lite brädor som ska bytas, det ska målas osv. Så runt 200.000kr utvändigt inom några år. Invändigt behöver vi renovera badrummet då det håller 70-tals standard, man har ju andra duschvanor idag. Köket behöver göras om, inget måste men men.
  Så kära vänner, jag förstår att man plötsligt har 300.000 "över" om man hade suttit i hyrestvåan, men hur trollar man bort såna här belopp när man har villa?
  Jag förstår att ni med låga omkostnader i villor sitter med betald bostad, men det hör nog inte till vanligheterna, ni är nog ganska unika.

  SvaraRadera
 10. ....den som spar han har inga lån kvar:-)

  SvaraRadera
 11. Lån? Jag pratar om underhåll! Du kanske bor i ett underhållsfritt hus?

  SvaraRadera
 12. ahhh trodde att det var vad du menade med 'betald bostad' om inte så förmåndsbeskattas de som har betald bostad så högt att det vanligen är bättre ekonomiskt att äga själv känner flera som har detta arrangang. Japp ett hus behöver någon form av större renovering då och då säg 100 000 vart tredje år ca. 2 500 i månaden vilket ryms i vår budget utan problem. Detta är underhåll och renovering för att bibehålla huset. Att göra olika typer av lyxrenovoveringar för att det skulle vara trevligt att ha en egen spa avdelning etc ingår inte i min budget. Det är ett var vi har gjort för att vi tycker att vår frihet är så mycket mer värd. Det är förståss upp till var och en hur man prioriterar.

  SvaraRadera
 13. Jag drar vissa slutsatser här nu. Du skriver på din blogg att ni drar in 65.000 netto per månad och att ert hus är betalt. Detta måste betyda att antingen har ni snålat för att amortera av skulden i åratal om ni inte bor i Norrlands inland, gjort bostadskarriär eller ärvt. Vilket av alternativen så är ni knappast representant för (låt oss säga 95% av befolkningen). Vad jag menar är att bakomvarande faktorer gör er situation ganska exceptionell. Nån av ovan nämnda faktorer, eller nån annan, måste ju ha gjort att ni har landat där ni är idag. Jag menar, har ni pyntat in 30.000 per månad i amorteringar på huslånen i 10 år och sedan säger att vi bor nästan gratis så är det ju en halv sanning med tanke på bakomliggande faktor. Det är ju lite som att hävda att nya bilen jag köpte förra månaden bara kostar bensin, skatt och försäkring för att jag betalade den kontant ;)

  SvaraRadera
 14. Dina slutsatser stämmer på många sätt vi är inte och anser oss inte vara representativa därför att vi har sparat och investerat medan svensken i gemen har lånat och konsumerat. Vi bor i en för sverige medeldyr vill på en mindre ort, vi har inte ärvt utan sparat oss till både skuldfrihet och våra nuvarande invsteringar. Vi är på intet sätt exeptionella, har inte levt ett 'fattigt' liv och gjort en del val som kostat oss pengar. Min poäng är att det vi gör är möjligt för de flesta i den svenska medelklassen inte att vi är representativa eller att det passar alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det som alltmer börjar fascinera mig är att många inte inser att de gör ett val. Ni gör era val med ett visst utfall. Andra gör andra val med andra utfall. Men det är ofta bara sådana som ni som framstår som de som väljer. Andra tror att de bara hamnar där de är, blott av försynens kraft. Men vi är faktiskt inga marionettdockor. Vi har alla på ett personligt plan både en möjlighet och att ansvar att välja. Vad som gäller på samhällelig nivå, det är en annan femma.

   Radera
 15. Frivid42> Jag hänger dock upp mig lite på det du skriver att det ni gjort är möjligt att göra för alla i medelklassen. 65.000kr netto i månaden är väl inget som medelklassen får ut? Jag tror den siffran ligger närmare 35-40.000 i månaden, och då är det inte lätt idag att amortera av sitt huslån om man bor i någon av storstadsregionerna. Själv har jag sparat och fått ärva, så jag är ingen gnällspik;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Medianlön efter skatt ligger någonstans runt 18-19000. Så att du anser 40.000 vara normal utgiftsnivå för en medelklassfamilj låter kanske något högt men rimligt, med tanke på den ökande skuldsättningen. Men det är ett aktivt val att ha så höga omkostnader, och det är utan tvivel möjligt att leva ett fullt normalt liv på långt under dessa kostnader. Allt handlar om vad man själv vill, och det passa såklart inte alla att spara halva lönen varje månad :)

   Radera
 16. 19.000 är helt korrekt, och medellönen låg på 20.500kr/mån efter skatt, år 2009. Ligger väl lite högre idag. 2009 hade en familj med 2 barn 35.000kr/mån i utgifter i snitt. Allt enligt http://www.rikatillsammans.se/2011/04/09/mycket-intressant-svensk-privatekonomisk-statistik/
  Och visst kan man göra aktiva val, avstå några grader på värmen i huset, avstå några uteluncher i månaden, avstå nån utlandssemester, avstå etrecoten några gånger i månaden, avstå några julklappar, avstå tidningar, avstå några tv-kanaler... Jag vet en som avstod det mesta i livet. Han hade tidningspapper runt fötterna, åt mat som folk kastade i soporna, plockade tomglas och burkar hela dagarna. Han var miljonär, flera gånger om. Ett ganska extremt exempel, men visst har ni rätt. Ju mer man avstår ifrån ju mer pengar blir det över. Och alla sätter vi den gränsen olika, medelsvensson satte den till 35.000kr/mån år 2009.
  Intressant ämne! Kul att vi har lite olika syn på vad som anses som självklart och inte när det gäller utgifter:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ifrågasätter inte andra personers aktiva val, det är fritt fram att spendera hur lite eller hur mycket pengar som helst så länge som ens slösaktighet eller sparsamhet inte går över i riktig snålhet (som gränsar till stöld) eller drabbar andra i form av obetalda skulder. Däremot ifrågasätter jag att medelsvensson har 'valt' att spendera 35 000 kr i månaden jag tror att det för de flesta "liksom bar blev så". Svensson ska hålla jämna steg med Larsson som i sin tur mäter sig med Karlsson,,,å vet du Karlsson har ju köpt ny bil....sen rullar det på. Jag är nöjd om någon kan läsa denna blogg, min blogg eller någon annan liknande och inse att det finns alternativa vägar, sen är det upp till var och en om man fortsätter på den väg man är eller kanske väljer ett helt annat alternativ....då är det ett aktivt val.

   Radera
  2. Tompamannen, absolut kan detta med sparande-hets gå alldeles för långt ibland och leda till att man tappar livsglädje. Men jag tror att medelsvensson inte riktigt är "ekonomiskt medveten", har koll på hur ränta-på-ränta fungerar och vad man säger nej till när man spenderar pengarna här och nu. Man saknar kunskap, intresse och en allmän diskussion om sparande och privatekonomi.

   Sedan får man självklart diskutera personliga preferenser och så vidare, men jag tror de allra flesta inte har tagit ställning till sin utgiftsnivå utan som frivid42 säger, "det blev bara så".

   Intressant diskussion och det är kul att höra vad någon lite mer normal har att säga om saken ;)

   Radera
 17. Curt G. Östlund25 mars 2014 22:13

  Haha Tompamannen ser ett liv med att "ha tidningspapper runt fötterna, äta mat som folk kastade i soporna, plocka tomglas och burkar hela dagarna" som alternativ för att leva på 22.000 kr per månad allt medan hans pengar rinner mellan fingrarna.

  Det är bara att tänka ekonomiskt man behöver inte snåla för den nivån. Omvänt om man inte tänker ekonomiskt så finns inget tak uppåt :)

  Varför inte lägga ut en lite mer detaljerad budget "Äga" så får "Tompa" chansen att lära sig lite...

  SvaraRadera
 18. Tycker Tompamannen varit hövlig och civil i tonen och förtjänar att bli bemött på samma sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas verkligen att jag inte är den som uppfattas som ohövlig i så fall måste jag kanske tänka på mitt språkbruk framgent...

   Radera
  2. Det har jag inte kunnat se att du behöver.

   Radera
 19. Curt G. Östlund26 mars 2014 11:17

  Tom jag tycker inte som du. "Tompa" har en nedlåtande ton att den som inte bränner pengar som han är snåla och inte unnar sig något.
  Han kan inte inse att bara för att man är ekonomisk som t.ex genom att aktivt leta billigare försäkringar, el odyl, laga mat själv istället för att köpa sämre fabriksproducerat, nöja sig med att köpa en några år begagnad bil trots att man inte imponerar på grannen osv. Inget av detta ger ett sämre liv snarare tvärtom när man samtidigt närmare sig målet ekonomiskt oberoende via en ökande
  aktieportfölj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har upptäckt att diskussionen gärna blir infekterad när sparsamma och mindre sparsamma diskuterar ämnet ekonomi. Oförståelsen verkar ligga lika mycket i båda leden. Eftersom privatekonomi är en ensak så väljer jag hellre att vara tolerant och accepterande. Det ligger mest hos en själv hur kränkt man väljer att bli i en diskussion. Exempel: Jag har ju beskrivit mina kostnader högre upp i tråden. Längre ned i tråden tar tompamannen upp en individ som har tidningspapper runt fötterna och samlar pantburkar. Han har ingenstans riktat detta mot mig. Jag kan välja, vill jag känna mig personligt kränkt, eller ta det för vad det är - en anekdot för hur sparsamhet kan gå överstyr. Ser du vad jag menar?

   Radera
 20. Curt G. Östlund26 mars 2014 12:58

  Tom det är just det jag menar den nedlåtande tonen och de nedlåtande exemplen mot de som väljer att leva ekonomiskt och inte bränna pengar som han själv. Ekonomisk är inte samma som sjuklig snålhet men pengabrännarna tar ofta till det argumentet för att rättfärdiga sitt eget förhållningssätt med uttalanden som att de är snåla och inte unnar sig något.

  SvaraRadera
 21. Hej! (Ställer återigen denna fråga då du kanske missade den i ett annat inlägg)

  Har en liten fundering. När du nämner att ett viss bolag nu utgör en viss % av din portfölj. Representerar då %:en investerat kapital eller aktuellt marknadsvärde?

  Om det representerar aktuellt marknadsvärde hur ofta justerar du då i portföljen så att eftersträvad vikt bibehålls? Låt oss säga om en aktie skjuter i höjden, säljer du då av delar?

  Tack på förhand!

  SvaraRadera
 22. Sherlock Holmes26 mars 2014 13:20

  Anonym 13.11: Den siffran är i alla sammanhang i % av aktuellt marknadsvärde på portföljen och kan därmed ändra sig över tid utan att innehavet förändras.

  SvaraRadera
 23. Curt G.> Jag är varken nedlåtande eller bitter eller försöker göra narr av den som lever på dryga 20.000kr/mån boendes i villa med flera barn och 2 bilar. Jag försöker förstå, det är därför jag deltar i diskussionen. Om det är nån som är nedlåtande så är det väl den som inleder sina inlägg med "Haha" och försöker göra mina inlägg till åtlöje genom märkliga slutsatser av inläggen?

  Den bilden som du försöker måla upp känner jag tyvärr inte igen. Att medelsvensson skulle vara en överkonsumerande slösare vars uppgift i livet är att ha nyare bil än grannen. Jag skulle nog vilja påstå att dom allra flesta som ryms inom 35.000kr/mån a l'a 2009 års uppgifter nog har en eller två bilar med ett par år på nacken och knappast ser nån sport i att överglänsa grannen med ett nyare bilinnehav. Du har nog tittat för mycket på reklam på tv, eller det kanske är så det är på din gata:)

  Vidare kan jag för att underminera din teori om min och många andras svenneekonomi tillägga att min fru lagar alltid hemlagat förutom nån gång per månad, jag har alltid med mig matlåda till jobbet, våran ena bil är 6 år gammal, den andra är nyare för att bilen jag haft innan i 6 år fyllde 17 år och gick inte igenom besiktningen;).

  Så Curt! Hur löser vi detta med mitt tak som behöver bytas, mina 7 ruttna fönster och mitt 40 år gamla badrum som behöver bytas utan att du kallar mig pengabrännare? En pressenning, några plyfaskivor och en duschkabin i garaget för några tusenlappar? Naturligtvis fördelat på 10 år så det inte ser ut som att pengarna rinner mellan fingrarna varje månad;)

  SvaraRadera
 24. Tompamannen, om du önskar hjälp så föreslår jag att du redovisar din totala månadsbudget enligt formatet:
  Tillgångar: (fastighet(er), pensionssparande, kontanter, bilar etc.
  Skulder: bostadslån, billån etc.

  Per månad:
  Inkomst
  Utgifter: el, försäkringar, drivmedel, internet, abonnemang, avbetalningar lån, mat, restaurang, underhåll (av fastighet främst), husdjur osv.
  Nettovärde
  Mål

  Då kan andra läsare lättare hjälpa dig. Jag hoppas att detta dödläge med låsta positioner upplöses, det leder verkligen ingenstans. Att hushållande alltid tenderar att bli infekterat är för mig en gåta. Det är uppenbarligen en källa till stor provokation för många.

  SvaraRadera
 25. Tom> I mitt andra inlägg skrev jag lite hur våra kostnader fördelar sig per månad. Till saken hör att jag har en vision för vårt boende, absolut inget lyxrenoverande, snarare en uppfräschning från 70-tals standarden. Detta gör att vi lever sparsamt och när huskontot ligger några tusenlappar plus så blir det inköp. Så alla pengar som blir över går i princip in på huskontot. Sparandet är amorteringen på 4000kr/mån, om man nu ska kalla det sparande.
  Jag vill inte blotta mig totalt hur vår ekonomi ser ut, jag tycker snarare att det är mer intressant att se hur er andras utgifter fördelar sig. Som jag skrev i andra inlägget, runt 35Ksek per månad har vi i utgifter, resten går in på huskontot. Hur Frivid42 situation ser ut har vi klarat ut då han har amorterat bort och tycks ha renoverat upp sitt hus innan han klev fram som en klara-sig-under-25ksek-per-månad-kille:) (ser ni glimten i mitt öga?)

  Så som sagt, hur fördelar sig era andras utgifter, ni som bor i villa?

  SvaraRadera
 26. Curt G. Östlund26 mars 2014 18:16

  "Tompa" du får väl göra som andra som inte kan sköta pengar ta inblancolån eller smslån och sedan ser vi dig i Lyxfällan i TV3.:)
  Nu överdriver jag precis på samma sätt som din nedlåtande argumentation med "ha tidningspapper runt fötterna, äta mat som folk kastade i soporna, plocka tomglas och burkar hela dagarna".

  Sammanfattningsvis bara för att du inte klarar att hålla utgifterna på en lägre nivå innebär det inte att "Äga" med ett smartare ekonomiskt upplägg därmed automatiskt lever ett sämre liv.
  Det är det jag vänder mig emot din nedsättande ton att alla som lever billigare än dig är snåla och inte unnar sig något. Det är ungefär som att den vars häst kommer sist i mål skyller på att alla andra är dopade :)

  SvaraRadera
 27. Här var det livat! :) Utan att kommentera samtliga inlägg, där många är väldigt intressanta, så tänkte jag kommentera lite mer övergripande. Först och främst. Jag tycker tonen är bra i kommentarerna och jag uppskattar verkligen diskussionen.

  Min åsikt i det hela är att det är väldigt personligt vad som är höga respektive låga kostnader. 22 000 kr per månad är för oss rimligt boende med ett barn i en hyresrätt i en medelstor stad med en bil.

  För andra kan detta vara dyrt och för andra kan detta vara väldigt billigt. Det beror ju på vilka vanor man har, vilka bilar man har, vilket boende man har, vilket jobb man har osv.

  Vi kommer förr eller senare att köpa ett hus vilket troligen kommer att öka våra kostnader väsentligt. Två bilar kan tom bli aktuellt även om det går att lösa utan 2 bilar.

  Vi köper vad vi vill och äter vad vill och gör det vi vill och anser inte att vi lever snålt. Men vi har inga extra tv kanaler, vi förhandlar elavtal och försäkringar och vi kör en billig bil. Vi äter inte lunch ute utan vi tar med oss egen mat. Vi försöker att dra in på vad vi tycker är "rätt" saker för att dels kunna sätta av mer pengar till sparande och lägga pengarna på det som vi tycker om.

  En prioriteringsfråga mao.

  Jag tror inte på några beräkningar som myndigheterna gör vad som är en relevant kostnad för en familj med x antal barn. Jag vet att det i stor grad går att påverka med egna aktiva beslut vad som är en rimlig kostnad.

  Precis som skattepengar ska användas på ett effektivt sätt eller privata företags pengar ska användas på ett effektivt sätt så försöker vi använda våra pengar på det sätt som vi anser är mest effektivt.

  Vi har sagt från början att vårt sparande aldrig får gå ut över vår livskvalité och det har det absolut inte gjort. Vi har aldrig varit lyckligare än idag. Vi har dessutom råd att bygga en buffert för framtiden och det mår vi väldigt bra av.

  Tack för mycket intressanta inlägg och en härlig diskussion!

  ägamintid

  SvaraRadera
 28. Curt> Jag vet inte hur eller vad eller på vilket sätt jag ska skriva för att behaga dig? Du är väl bara en av dom personerna som tar allting helt fel helt enkelt.
  Jag har inte nedvärderat någon som sparar, tvärtom, läs första inlägget i denna tråd! Jag har enbart undrat hur folk klarar sig på så små utgifter då jag själv anser att jag lever hyffsat ekonomiskt.
  Du CURT har inte bidragit med ett enda konkret exempel på detta. Däremot har du skrivit 5 inlägg om hur avundsjuk jag är, hur nedvärderande ton jag jag, hur svensson tävlar med grannarna om finaste bilen etc. etc. Det kanske är du Curt som är lite avis på grannens bil, eller på svensson som har 35 i månaden att spendera;-)

  SvaraRadera
 29. Curt G. Östlund26 mars 2014 19:30

  "Tompa" en stor delförklaring är väl att "Äga" sitter i en hyresrätt och du i ett renoveringsobjekt.eller åtminstonde ett kostsamt hus..

  Själv har jag levt just ett ekonomiskt liv som "Äga" som yngre och är nu helt ekonomiskt oberoende. Min aktieportfölj växer med ränta på ränta effekten och jag behöver inte löneslava längre utan är mycket utomlands och njuter av livet och ägnar mig även åt en del filantropi kul att glädja de som inte varit så framgångsrika i livet.
  Hoppas det ordnar sig med renoveringarna... och till "Äga" fortsätt på samma vinnande sätt så kommer du att äga din tid dvs göra det du känner för om ett antal år.

  SvaraRadera
 30. Äntligen Curt! Det är villan som suger mer ur min plånbok än er andras. Och detta är mitt aktiva val och inget jag på något sätt ångrar. Hade jag bytt villan mot hyresrätten så hade jag också kunnat ägna mig åt filantropi:)
  Men fram tills dess att det blir aktuellt med en HR så följer jag med spänning utvecklingen bland mina 20-talet portföljbolag som i år kommer att ge ungefär 50 Ksek i utdelning.

  SvaraRadera
 31. Curt G. Östlund26 mars 2014 20:31

  Bra Tompa att vi kom fram till den största orsaken. En villa är ju en oftast en bra investering med och allt handlar förstås om vilka prioriteringar man gör. Själv nöjer jag mig med en bostadsrätt inte helt fel som investering det heller och så slipper jag trädgårdskötseln det är ju en personlig prioriteringsfråga....

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...