fredag 7 februari 2014

Utdelning januariJanuari är ingen fantastisk månad när det gäller utdelningar. Utdelning har erhållits från Prospect Capital och ARCP. Båda aktierna delar ut månadsvis och skapar ett litet men jämt flöde av utdelningar i portföljen.

Annars är det stor slagsida mot våren då de flesta bolag delar ut.

Just nu ligger utdelningen i årstakt på 55 000 kr. Jag förväntar mig att den stiger mot 70-75 000 kring årsskiftet med nya insättningar och utdelningshöjningar från några av bolagen.

Ha en riktigt trevlig helg!

ägamintid


6 kommentarer:

 1. Vilken härlig känsla att kunna plocka hem så mycket i utdelning.
  Då har ju du ändå stora innehav som inte delar ut eller delar ut väldigt lite, tänker ju då på Amhult, C, AIG.
  Har för mig att dina siffror är efter skatt vilket är fantastiskt.
  All lycka till, dina mål kommer att uppfyllas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är efter skatt. Det blir lite komplicerat i ISK men jag ser det som att siffrorna avser efter skatt. Ja, Citigroup, AIG och Amhult2 ger inte mycket idag men kommer troligen att ge betydligt mer om några år vilket gör att jag väntar en god utdelningstillväxt. Tack för dina vänliga tillrop! :)

   Radera
 2. Vilka av dina aktier förväntar/hoppas du på utdelningsökning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser en snittökning på 10 % kommande år med kraftiga skillnader mellan olika innehav. Citigroup och AIG lär höja några år framöver t.ex.

   Radera
 3. Utdelning efter skatt? Du skämtar... med innehaven i en ISK så är ju utdelningarna skattefria likadant med reavinst plus att man inte behöver deklarera. En nackdelen är man inte kan göra drag för reaförluster förstås plus en mindre avkastningsskatt som kan kvittas mot utländsk källskatt. Nästan för bra för att vara sant men det är det och osmart att inte använda... Lycka till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ISK är riktigt bra. Över tid ska det löna sig mycket! Tack!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...