måndag 17 februari 2014

Försäljning VivendiIdag sålde jag Vivendi. Omstruktureringen är i stort sett färdig och värderingen känns rimlig i dagsläget. Som det ser ut i dagsläget kommer kvarvarande del av Vivendi (exklusive SFR) värderas till ca 10 gånger EBITDA vilket jag anser är en väl tilltagen värdering.

Jag ser andra alternativ som är klart bättre än Vivendi just nu.

Jag tackar för den resa som jag varit med på. Vivendi har, efter en långsam start, gjort detta väldigt bra.

Avkastningen på 2 år landade på ca 55-60 % inklusive utdelning vilket är mycket bra.


9 kommentarer:

 1. Vad tror du Torsdagens rapport från Amhult kommer att ge? Kursen har ju backat lite senaste tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att säga. Det mest intressanta blir hur det ligger till med försäljningen av bostadsrätter samt när man ska starta den andra byggnationen. Siffrorna känns rätt ointressanta.

   Radera
 2. allt du ror blir guld
  /kim

  SvaraRadera
  Svar
  1. hehe, nja, kanske inte. Men mycket har gått bra senaste tiden. Jag utvärderar min förmåga om 10 år så får vi se hur det har gått!

   Radera
 3. Berätta vilket bolag du köpt nu ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. hehe, har inte köpt något än men sitter med två case som är intressanta just nu. Mer info kommer på bloggen inom kort.

   Radera
 4. Inte för sent att kolla på Berlin IV. Ny uppvärdering av fastigheterna igår, EK 2,61 DKK, kurs 2,25 DKK, P/B 0,86. Uppvärderingen lär fortsätta på den urstarka berlinmarknaden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom betalar ingen utdelning 2013 enligt sidan 38 http://www.berlin4.dk/files/BerlinIVrsrapport2012-2013.pdf .

   Varför inte?

   Radera
 5. De gjorde ett aktieåterköp via auktionsförfarande i höstas på 2.10 DKK. Blev en bra affär för oss som inte deltog då EK är 2.61 DKK nu. Sedan använder de löpande vinster till att renovera lägenheter som de höjer hyran på med uppåt 50%. Ett fantastisk case, det enda sättet att få full exponering mot den mycket spännande bostadsfastighetsmarknaden i Berlin. Planen är också att ombilda till ägarlägenheter då priserna där stiger ännu mer. Hyreslägenheterna värderas idag till lite ca 10.000 kr per kvm. Långt långt under Sthlm, Paris, osv. VD och styrelsemedlemmar är storägare, så de sitter helt i samma båt som övr aktieägare.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...