torsdag 9 januari 2014

Vivendi och aktieanalytiker

Läste nyligen igenom Skagen Fonders och Labruscas månadsrapport för december.

Så här skriver Labrusca:

"In addition, we managed to buy more of Numericable, Vivendi and UNIQA before solid stock performance".

De har alltså ökat i Vivendi under december.

Så här skriver Skagen Fonder:

"Vivendi was sold out after reaching our price target. There is no longer a conglomerate discount and we don’t see the underlying assets as particularly attractive"

De sålde aktien då de anser den vara fullvärderad.

Där ser man, två helt olika åsikter från två duktiga fondförvaltare. Det är inte första gången som det finns stora skillnader i synen på diverse bolag. Detta förekommer dagligen i en mängd bolag. Därför finns det också chans för oss som mindre investerare att gå vår egen väg och agera efter egna tankar och beräkningar. Den här gången var det extra roligt att läsa de olika åsikterna då de framförs i samma månadsrapport för respektive fond. Det blir så uppenbart att de gör helt olika bedömningar.

Själv är neutral till aktien som jag tycker är ganska korrekt värderad. Jag väntar dock på avknoppningen av SFR och ser vad som händer när detta sker. Ett bud, på sikt, på SFR ligger inte långt borta då den franska teleoperatör-marknaden är hårt konkurrensutsatt. Dock lär väl politikerna i Frankrike sätta käpparna i hjulet för detta?!?!

Trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...