onsdag 18 december 2013

Julklappar

Julklappar är ett elände. Det känns som att blir svårare och svårare för varje år som går att hitta något som passar. Vad ska man köpa till någon som har allt?

Till barn kan man köpa något men till övriga i släkten är det svårare. Tidigare år har jag mest känt ångest när det gäller julklappar.

I år har vi gjort det enkelt för oss. Vi köper en sak var och rimmar sedan till denna och så får vi på något roligt sätt fördela julklapparna Eftersom vi inte är ensamma om att ha svårt att köpa julklappar så är vi alla överrens.

Jag tänkte istället lägga några hundralappar på de som behöver en julklapp mer än vad vi behöver. Ett par olika organisationer kommer att få en insättning och sen tänkte jag köpa en julklapp till "stadens" mer behövande. Jag har sett att det samlas in paket lite här och där, i stan, till personer som inte själva har någon möjlighet att köpa julklappar.

För övrigt ger jul- och nyårshelgen i år riktigt fina möjligheter till en välförtjänt ledighet. Det kanske är den finaste julklappen. Att få några extra dagar ledigt och umgås med familj, släkt och vänner.

5 kommentarer:

 1. Här blir det Julklappsspelet
  2x100kr per paket

  Johan

  SvaraRadera
 2. Vi har försökt slopa julklappar så gott det går för alla utom barnen i min familj.

  Förbrukningsvaror är annars ett bra tips till den som har allt. En flaska av dryck som uppskattas eller annat gott går alltid hem!

  SvaraRadera
 3. Ja, julklappsspel med släkten på annandagen blir det. :)

  SvaraRadera
 4. Ett tips är att ge en slant till detta initiativ, hörde om det på P1 härom veckan och det lät väldigt seriöst och bra:

  https://www.facebook.com/pages/DET-KUNDE-VARIT-JAG/171774979693868

  SvaraRadera
 5. Vi är julklappsfria sedan många år. Det är underbart skönt att slippa hetsen. Vi köper lite god mat i all enkelhet. Det får räcka. Vi firar varandra då vi fyller år men julen har gått över styr helt, konsumtionen vet inga gränser längre.Tror många skulle tycka det var skönt att bara ge 1-2 enkla klappar till barnen och skippa resten.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...