fredag 27 september 2013

Tog ut pengarna från Trustbuddy

Mitt test av Trustbuddy är avslutat. Jag tog i veckan ut alla pengar (5000 kr).

Avkastningen blev 520 kr på 6 månader. En mycket bra avkastning får jag lov att säga.

Nu ska det bli intressant att se hur uttaget fortlöper.

Blir det några problem med detta?
Får jag ut allt?
Är det några avgifter?

Min tidigare inlägg kring Trustbuddy hittar ni här.

Trevlig kväll!


10 kommentarer:

 1. Nej, du kommer inte att få ut allt. Man kan inte spara så kort tid hos Trustbuddy och få en bra ränta.

  SvaraRadera
 2. Om du vill ha ut allt måste du stoppa all utlåning vänta ca 1 år och sedan ta ut pengarna.

  Som det är nu kommer du att förlora den ränta som du fått på de lån som ännu inte är tillbaka betalda. Den räntan försöver till den persson som tar över dina lån.


  SvaraRadera
  Svar
  1. vi får se vad effekten blir av mitt uttag. Det är så lite pengar så jag vill bara testa och se vad som nu händer när jag gör ett uttag.

   Radera
 3. Det blir intressant att läsa om du får ut pengarna, eller hur det går. Jag har 10 000 där och verkar ha haft bra precis samma avkastning som du, har haft dem där i knappa 6 månader och "vinsten" ligger på dryga 1000 kr. Funderar också på att försöka ta ut dem.

  SvaraRadera
 4. Som anonym 1 sa, något mindre tid iofs men principen är rätt. Dock bör det onte vara någon överaskning då det är känt

  SvaraRadera
 5. Vilket jävla ponzi scheme

  SvaraRadera
 6. Varför tar du ut pengarna från TB ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ville bara testa upplägget med TB. Nu ska jag testa vad som händer vid ett uttag. Jag har aldrig tänkt att sätta några större pengar hos TB eller liknande tjänst.

   Radera
  2. Hur som helst skall det bli intressant att följa dig och se vad som händer med TB. Ligger även jag i TB men har inga planer på att ta ut pengarna än på ett tag

   Radera
  3. Har ca 60 k i TB och planerar inte att ta ut något. Tvärtom ökar jag kontinuerligt. TB är för långsiktigt sparande. Väldigt långsiktigt.
   Men det är klart att de flesta företag lever inte flera decennium så en vacker dag blir det dags att dra hem allt igen.

   Vad gäller uttag så är upplägget med räntorna och uttag väl känt. Det tas ingen hänsyn till att du faktiskt har haft dina pengar utlånade ett tag utan den förskottsränta du har fått följer med lånet till den långivare som löste ut dig. En nackdel om du sparar kort tid. En fördel om du sparar länge. Stor fördel om du sparar mycket länge.

   Ett alternativ för uttag är att stoppa all utlåning som någon sa här ovan. Men man måste inte vänta "ett år" (dvs den uppskattade tiden för att allt ska vara tillbakabetalt) och sedan ta ut allt i klump (såvida du inte har pengarna utspridda på utländska marknader - då vill man nog inte ha särskilt många uttagsavgifter). Men har du bara på svenska marknaden så tar du ut kontinuerligt allt eftersom pengarna kommer in på kontot igen.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...