söndag 2 juni 2013

Hollande vill inte ta emot ekonomiska råd från EU

Om nu inte Hollande vill detta så tycker jag att vi låter marknaden bestämma om han ska ta emot råd eller inte. Den dagen Franska räntan börjar ticka uppåt så har nog Hollande lättare för att hålla sig för skratt. Frankrike är ett land som jag tycker ser mycket risigt ut och de har, än så länge, lyckats undvika räntespekulationer. Det återstår att se om det kommer att förbli så...

"BRYSSEL (Direkt) Frankrikes president Francois Hollande har fel när han säger att EU-kommissionen inte kan uppmana Frankrike att vidta ekonomiska reformer.
Det sade kommissionens taleskvinna Pia Ahrenkilde-Hansen vid en pressbrieing på torsdagen.
Hon kommenterade uttalanden från Francois Hollande och franske premiärministern Jean-Marc Ayrault efter kommissionens landspecifika rekommendationer till Frankrike och 22 andra EU-länder på onsdagen.
"Rekommendationerna till Frankrike och till övriga länder är del av det ekonomiska styret av EU som har beslutats av alla medlemsländer. Det är EU:s stats- och regeringschefer som vid sitt möte i juni kommer att fatta beslut, men det sker på basis av kommissionens förslag", sade Pia Ahrenkilde-Hansen.
"Syftet med de landspecifika rekommendationerna är att nå en god ekonomisk utveckling i alla länder. Vi vill lyfta Europa och Frankrike ur den ekonomiska krisen", fortsatte hon.
På onsdagen sade Francois Hollande att kommissionen inte kan diktera för Frankrike vad som måste göras.
"Kommissionen kan säga att Frankrike måste balansera de offentliga finanserna, vilket är sant. Men beträffande strukturreformer, särskilt en pensionsreform, är det upp till oss och bara oss att säga vad som är den rätta vägen för att nå målet. Det är en diskussion vi måste ha med arbetsmarknadens parter", sade han enligt medieuppgifter.
Jean-Marc Ayrault sade att Frankrike kommer att genomföra reformerna på sitt sätt.
"Pensionsreformen behöver genomföras inte för att Bryssel har bett om det utan för att vi vet att det är nödvändigt", sade premiärministern.
På onsdagen föreslog kommissionen att Frankrike får två år extra till 2015 att sänka budgetunderskottet under 3-procentsgränsen.
Men samtidigt uppmanade kommissionen Frankrike att genomföra reformer av pensionssystemet, energisektorn och tjänstesektorn, sänka arbetskraftskostnaden och sociala avgifter, förbättra näringslivsklimatet samt avreglera reglerade yrken.
Beträffande pensionsreformen uppmanade kommissionen Frankrike att höja pensionsåldern (som nyligen har sänkts från 62 till 60 år), minska indexeringen och kräva längre inbetalningsperioder.
Kommissionen fick utökade möjligheter att ge landspecifika rekommendationer genom införandet av den så kallade europeiska terminen".

Länk


7 kommentarer:

 1. Den förde åtstramningspolitik som EU har utförd de senaste åren er en katastrof för folket och har förlängd och fördjupad krisen.

  Rätt bra att sluta lyssna på EU kommissionen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har fel. Har man inte råd så har man inte råd. Socialister vill lösa detta genom att låna. Men ingen kan låna sig rik och till sist hinner verkligheten ikapp. Då blir det blodigt och socialiSterna får panik och stjäl pengar för att kunna betala räntorna.

   Den galna verklighetsfrånvända vansinnessocialismen ser ut att vinna mark. Oj vad folk skall få lida när dom röda öppnar helvetets portar. Vänta och se.

   Radera
  2. Wow! Arbetar du på Timbro?

   Radera
  3. "Den galna verklighetsfrånvända vansinnessocialismen ser ut att vinna mark. Oj vad folk skall få lida när dom röda öppnar helvetets portar." Retorik värdig mellankrigstiden.

   Liberal

   Radera
 2. Det är väl som så att även om en del krav ställs från EU-håll, så kommer alltid de nationella regeringarna (oavsett om de är franska, svenska eller andra) försöka få det att se ut som att det är deras egen politik.
  Jag tror inget folk i Europa vill bli styrda från EU, utan (möjligen) från sin egen regering, och därför försöker man alltid få det att se ut som att så är fallet.

  /TE

  SvaraRadera
 3. Bra nyheter är alltid nationella politikers initiativ, dåliga nyheter är alltid EUs fel.

  ... undrar hur det kommer sig. Kan det måhända vara så att EU beskylls för det mesta obekväma som händer?

  SvaraRadera
 4. Vill Borg och hans kompani lyssna på EU-kommissionens råd om svenska bostadsmarknaden?

  Även den svenska vänsterregimen Borg/Reinfeldt verkar inte vilja ha ekonomiska råd.

  EU-kommissionen: Inför amorteringskrav

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...