onsdag 29 maj 2013

Didner & Gerge - en inspirationskälla

Didner och Gerge driver framgångsrika fonder och nyligen har jag fått nys om deras hemsida där man likt Skagen publicerar rapporter (kvartalsvis) där man kan läsa om deras innehav i de olika fonderna.

Hemsidan och rapporterna har ni här

Deras rapporter är en inspirationskälla och ger uppslag för vidare forskning i diverse bolag. Det intressanta med fonderna är att samtliga deras 3 fonder har slagit jämförelseindex över 3 år, över 5 år och sedan fonderna startades. Det är mycket bra! Det finns en mycket nyttig information att läsa i deras rapporter med tanke på deras historik av att överprestera mot index.

I fonden "småbolag" så slår det mig att deras två största innehav, som står för 20 % av fonden, är Sydbank och Jyske Bank. Intressant att de också snappat upp undervärderingen av den danska banksektorn.

I fonden "aktiefond" är Danske Bank största innehavet med 9 % och även Nordea är ett stort innehav.

I fonden "global" så är största innehavet Fairfax följt av Berkshire Hathaway. Även i den fonden finns Danske Bank med bland topp 10.

Det ska bli intressant att läsa deras halvårsrapport, som jag antar kommer i sommar, och se om de har ökat eller minskat i de danska bankerna.

Ha en skön dag!

ägamintid

2 kommentarer:

  1. Är deras avgifter inräknade i hur de har gått relativt index?

    SvaraRadera
  2. Avgifterna är alltid fråndragna i fondkurserna.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...