lördag 6 april 2013

Snart drar rapportperioden igång!

Precis när årsboksluten är avklarade så väntar snart Q1:orna. En härlig tid med mängder av spännande information.

Vissa rapporter är mer intressanta än andra. Vivendi ska bli spännande att ta del av. Även deras årsstämma ska bli intressant. Det kan dyka upp information kring styckningen av bolaget.

Bankerna blir extremt intressanta. Avseende Santander så är det som vanligt att se utvecklingen på de dåliga lånen och nedskrivningstakten och deras egen prognos för när detta vänder. Santander har ett flertal gånger flaggat för att dåliga lån toppar under året för att sedan vända ner. Senast på årsstämman för några dagar sedan så sa styrelseordförande att vinsten förväntas öka kraftigt under året och att banken har reserverat färdigt för dåliga lån på fastigheter.

De danska bankerna har samma problem och där ska det bli intressant att se vad Danske Bank, Jyske Bank och Sydbank skriver i sina rapporter kring nedskrivningar. De är de stora bankerna och bör spegla marknaden ganska väl. Det finns vissa ljuspunkter i Danmark med sjunkande kreditförluster, det har både Danske Bank och Nordea flaggat för. Vi får se om den trenden fortsätter.

Rapportperioden ger ofta upphov till större prisrörelser vilket kan ge köplägen. Jag hoppas på några floppar bland bolagen på bevakningslistan.

Rapportperioden är en höjdpunkt för mig som investerare. Jag älskar att läsa delårsrapporter.

ägamintid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...