torsdag 18 april 2013

Ett litet ljus i mörkret i Spanien?

Nedanstående nyhet kom nu på förmiddagen. Jag har tidigare skrivit om att Santander tror att de dåliga lånen i Spanien toppar 2013 för att sedan vända ner. Kanske kan vi se ett tecken på det nu? En månad är ingen trend men någon gång ska trenden vända. Santander har en trovärdig ledning så jag tror mycket väl att de kan få rätt. Om nu de dåliga lånen börjar minska så ska även nedskrivningarna börja göra detta och då kommer Santanders basintjäning att börja visa sig längre ner i resultaträkningen.SPANIEN: DÅLIGA LÅN I BANKER SJÖNK TILL 10,39% I FEBRUARI  (Direkt) 
 
2013-04-18 10:15
 
STOCKHOLM (Direkt) Andelen dåliga lån i spanska banker minskade till 10,39 procent av den totala utlåningsvolymen i februari, från oreviderade 10,78 procent i december.
Det rapporterade den spanska centralbanken på måndagen, enligt Bloomberg News.
Bankernas utlåning sjönk samtidigt med 1,6 procent i februari jämfört med månaden före, och sjönk med 11,7 procent jämfört med samma månad 2012.


Makroredaktionen +46 8 5191 7931
Nyhetsbyrån Direkt

ägamintid

3 kommentarer:

 1. Fast frågan är om det som står i pressmeddleandet egentligen är en bra trend sett till helheten. Om den totala lånestocken minskar så mycket innebär det att de utestående friska lånen, som ju banken ska skapa sin basintjäning på, minskar och därmed kommer intjäningen också att minska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så är det ju men Santander har största delen av vinsten utanför Spanien. Så visst är det positivt att bördan där nu kanske börjar att minska.

   Radera
 2. Och jag som trodde det skulle vara en ordvits om blackboxanalyser och Diadrom... ;-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...