tisdag 19 mars 2013

Problemlånen ökar i Italien

Läste i affärsvärlden idag att problemlånen i Italien ökar. Detta är inte anmärkningsvärt på något sätt då problemlånen i Spanien, som är än mer illa ute, ligger på över 10 %.

Siffrorna kommer för övrigt ifrån italienska bankföreningen.

Det intressanta i artikeln är problemlånen förväntas "toppa" under första halvåret enligt bankföreningen. 

Samma prognos ger Banco Santander som tror att problemlånen, även i Spanien, toppar under 2013.
Jag hoppas att de gör det för det skulle göra susen för Banco Santander som lider av mycket stora nedskrivningar i Spanien.

Jag håller lite koll på två banker i Italien. Intesa Sanpaolo och Unicredit. Unicredit har bland andra Labrusca (Weintrubs fond) köpt på sig.

Är det så att lånen toppar under året så kommer de stora bankerna kunna tjäna betydligt mer pengar  än vad de gör just nu och "läka" sina sårbara balansräkningar.

Trenden är fortfarande upp när det gäller problemlån men någon gång måste toppen sättas och kanske börjar den närma sig nu?

Ha en skön kväll!

ägamintid

3 kommentarer:

 1. Intressanta banker som jag har noterat fallit en del senaste tiden, synd att det är milanobörsen dock. Har du tittar något på Commerzbank? Har inte hunnit titta in på banken än men de visar vinst och värderingen ser inte ansträngd ut vid en snabb blick (siffror via internet). Har fallit som en sten från 20 till nästan under 1 Euro på 5 år.

  SvaraRadera
 2. Riktigt intressent.

  Kan du inte lägga upp under analyser på www.diforum.se? Finns säker många där som vill diskutera detta med dig.

  Trevlig fortsättning på dagen.

  SvaraRadera
 3. Antalet aktier i Commerzbank verkar ha rusat i höjden senaste åren..

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...