tisdag 26 mars 2013

Diadrom - AnalysJag diskuterade i ett tidigare inlägg Diadrom som är ett mycket intressant och lönsamt bolag med en ganska modest värdering.

Igår läste jag en mycket bra analys av Diadrom på bloggen "Sunda Investeringar".

Slutsatser i analysen är ungefär som min egen. Diadrom synes vara ett mycket bra bolag med god lönsamhet. Det svåra är att begripa verksamheten. Men med tanke på den goda lönsamheten så verkar bolaget ha många framgångsfaktorer.

Läs analysen här

2 kommentarer:

 1. Nej, aktien var billig när den stod långt under tian. Nu är det drömmar och investerare som extrapolerar framtiden som tycker att den är billig. Är det rimligt att tro att bolaget kommer att snitta marginaler runt 22-23% i framtiden utan att det kommer in nya spelare?

  SvaraRadera
 2. Tack för dina fina ord!

  Diadrom är ett intressant case precis som du säger. Den lönsamma tillväxten både topline & bottomline är imponerande likaså lönsamhetsmässigt, även om man givetvis inte kan utesluta ökad konkurrens och press på marginalerna framöver. Men kombinationen av starkt fritt kassaflöde, hög utdelningstillväxt och, till viss mån, en stark fördel i befäst och solid marknadsposition, således en potentiell "first mover advantage". Samtidigt måste man komma ihåg att bolaget är relativt litet och ungt - risker och hinder saknas därför inte. Men mot bakgrund av den fina historiken får man ha något av ett "öppet sinne", något som jag normalt inte förespråkar. Det är svårt att exempelvis köra en traditionell book value värdering, men eftersom bolaget binder mycket lite kapital och presterar enastående roe motiveras högre P/BV multipel i mitt tycke.

  Trevlig blogg du har. Ha en fortsatt bra kväll!

  Sunda Investeringar

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...