tisdag 29 januari 2013

"ägamintid vinstvarnar för 2013"

Verkställande direktör Herr ägamintid ger på tisdagen följande kommentar med anledning av morgonens vinstvarning:

"Prognosen för 2013 måste justeras ner då vi, som bekant, ska bli föräldrar i april. Med anledning av detta så vinstvarnar vi då resultatet för 2013 kommer att avvika väsentligt mot konsensus..."

ägamintid säger vidare att den nya prognosen innebär att kostnaderna kommer att öka något och intäkterna kommer att minska kraftigt vilket medför en omdisposition av tidigare prognos.

"Det är olyckligt att vinstvarningen kommer först nu, då vi en längre tid vetat om att vi inte skulle nå upp till högt ställda förväntningar".

ägamintid hälsar att han ska gå en kurs i "investerar-kommunikation" för att återbygga förtroendet från sina läsare. Herr ägamintid avslutar "Jag har för avsikt att kontakta styrelse och ledning i Northland Resources och fråga om vi kan dela på kursavgiften"

Så här ser den gamla budgeten ut för 2013: Länk till tidigare budget

Boende 8100 kr (ink el och försäkring)
TV, bredband, telefoni, mobiltelefoni 800 kr (ink tv-licens)
Resekostnader 1300 kr (främst bensin)
CSN lån 1300 kr
Räntor 200 kr
Tandläkare 300 kr
Kläder/nöjen 3000 kr (1500 kr vardera)
Mat 4000 kr
Övrigt 3000 kr
Pensionsförsäkring 200 kr (ligger kvar och skvalpar sedan gammalt och får fortsätta att göra det)
Summa kostnader 22 200 kr
Summa intäkter 63 000 kr
Fritt kassaflöde 41000 kr

Den nya budgeten ser ut så här:

Boende 8100 kr (ink el och försäkring)
TV, bredband, telefoni, mobiltelefoni 800 kr (ink tv-licens)
Resekostnader 1300 kr (främst bensin)
CSN lån 1300 kr
Räntor 200 kr
Tandläkare 300 kr
Kläder/nöjen 3000 kr (1500 kr vardera)
Mat 4000 kr
Övrigt 4000 kr
Pensionsförsäkring 200 kr (ligger kvar och skvalpar sedan gammalt och får fortsätta att göra det)
Summa kostnader 23 200 kr
Summa intäkter 54 000 kr
Fritt kassaflöde 31 000 kr

Minskningen av fritt kassaflöde blir ca 10 000 kr. Detta innebär att vi nu tänker spara 28 000 kr i aktier per månad och amortera 3 000 kr. Tidigare har vi sparat 30 000 kr, amorterat 3 000 kr och satt av resten till resor. Resorna skjuts upp på framtiden för ett tag. Samtidigt finns det luft i budgeten så jag tror att det ska gå och spara mer än 28 000 kr.

Ha en skön dag!
mvh
ägamintid

18 kommentarer:

 1. Uff, jag ser en tydlig trend, om tre år kommer ni att gå back!

  /Analytikern ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha,

   Du är en mycket duktig analytiker så jag blir nervös!

   mvh
   ägamintid

   Radera
 2. Svar
  1. Jodå, det behöver dom väl? ;) Jag har mycket luft i budgeten, har varit för slapp i år så kläder täcks in i !"övrigt" ovan.

   mvh
   ägamintid

   Radera
 3. Hoppas ni har möjlighet att få en del föräldralön av arbetsgivaren med.


  SvaraRadera
 4. Tänk på att ev gå med i facket, föräldrapenningen kan bli högre. Kanske lite snålskjuts att gå med av den anledningen, men i alla fall värt att undersöka.

  Räkna med att ni behöver en barnförsäkring också så snart barnet är fött.

  Begagnad barnvagn och barnklädesbutiker med begagnat är ett annat tips, även om ni ska unna lillen nya kläder också.

  Mvh
  Gustav

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är väldigt tveksam till om barn måste försäkras i Sverige, faktiskt. Försäkringsbolagen spelar på människors rädsla.

   Radera
  2. Vi har köpt på rätt ordentligt med grejor redan. Jag har satt ihop en "fond" med 20 000 kr där fru ägamintid kan handla fritt. Barnvagn, skötbord, bilbarnstol mm är redan inköpt. Det som tillkommer när barnet anländer är löpande kostnader så som blöjor, kläder, krämer etc etc.

   mvh
   ägamintid

   Radera
 5. Spinner vidare på Cornucopias kommentar:
  Vart i budgeten återfinns alla prylar (barnvagn, bilbarnstol, bröstpump, bäbispulka, skötbord etc)?
  Blöjor går in under övrigt?
  Jag noterar även att matposten är oförändrad. Om inte amningen funkar så kan jag tipsa om att modersmjölksersättning är ganska dyrt, nästan 500kr per månad och barn (jag fick en smärre chock när jag handlade till våra tvillingar första månaden).
  ...fast å andra sidan så är min erfarenhet att man kan minska på kläder/nöjen åt sig själv. Det är helt enkelt inte lika intressant längre.
  Lycka till!
  p.s. bloggen var intressant tidigare men blir helt klart snäppet intressantare att följa nu när bäbis kommer in i bilden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tycker det. Det blir väl en dimension till nu och sen kan nog många läsare relatera till just föräldraskap och barn.

   Se mitt inlägg ovan till Gustav. Mycket är redan inköpt, allt tror jag. Det som kommer sedan månadsvis är blöjor, kläder och förbrukningsvaror mm och det täcks in i "övrigt" ovan. Det finns luft i budgeten där så det kommer räcka gott och väl.

   mvh
   ägamintid

   Radera
 6. Haha roligt inlägg med lite humor är alltid trevligt! Jag tror att du hade kunnat läxa upp northlands ledning på ett bra sätt... vi får hoppas att det blir så ;)

  SvaraRadera
 7. Bilkostnader, reparationer, avskrivning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har tjänstebil så betalar bara förmånsvärde vilket är avräknat från intäkterna ovan.

   mvh
   ägamintid

   Radera
 8. Tror att du har gjort helt rätt bedömning. Barn kostar inte så mycket, men intäkterna går ner...

  SvaraRadera
 9. Hej! Tycker det är riktigt kul att följa er blogg! Har liknande tankar och mål själva så kul att läsa om er resa. Stort grattis till tillökningen! Kul att ni tänker ekologiskt, det lönar sig i längden. En lärdom som jag har dragit gällande barn är att de inte behöver så mycket som man tror eller som de i affären gärna vill få en att tro, så ett tips är att inte köpa på sig allt för mycket innan bebisen har kommit.

  Jag har en fråga angående "vinstvarningen" den nya budgeten skiljer sig inte så mycket på intäktssidan, så jag undrar hur ni lyckas hålla intäkterna så höga trots att ni är hemma med barn samt hur ni resonerar kring utplock av dagar, hur länge ni skall vara hemma etc. Självklart behöver ni inte svara om det känns för privat, men det hade varit kul att få lite tips! Hälsningar M

  SvaraRadera
 10. Jag är imponerad över att ni är förutseende, men tror personligen att kostnaderna kommer att öka mer. Å andra sidan har ledningen ett track record av god kostnadskontroll... Sedan kan man ju alltid få väl valda saker av mor- och farföräldrar som brukar få ett nyvaknat intresse när det vankas tillökning (en form av utdelning på den investering de gjort i sina barn).

  SvaraRadera
 11. Sökande uppmärksamhet.

  2015-2016 låneinvesteringar erbjudande 3% ränta endast. Jag är Richard Adams Kevin en representant för AKLM försäkringsbolag, e-post:
  (adams.credi@gmail.com)
  * Personlig lån.
  * Business lån.
  * Investeringar Lån.
  * Bostadslån.
  * Student lån.

  Här är en chans för dig att snarast låna från Richard Adams Kevin låneinvesteringar. Kontakt Email: (adams.credi@gmail.com) för akut lån Information
  Ansökan är ute 2015.Email: adams.credi@gmail.com
  Tell: +187499384874

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...