fredag 24 augusti 2012

Idétorka

Jag har inget att skriva om... Jag försöker hitta motivation och intressanta ämnen men kommer inte på något kul att skriva om. Allt går annars enligt plan för mig och snart är dags för ytterligare en insättning till aktiedepån när lönen trillat in.

Denna månaden funderar jag på att öka i France Telecom samt att köpa en mindre post i HSBC som en mycket stor global bank. Börsen har gått rätt bra senaste tiden men samtidigt har SEK stärkts vilket gör att det fortfarande går att köpa många bolag nära årslägsta, räknat i SEK.

Jag jobbar något alldeles makalöst mycket just nu vilket också påverkar min motivation och kraft för att skriva intressanta inlägg. När man är trött och sliten så tänker man inte lika kreativt. Nästa vecka blir ytterligare en "oxavecka" men mycket resor och hårt arbete.

Det hårda arbetet gör mig än mer övertygad om att jag inte ska jobba allt för länge. Kan jag ta mig ur ekorrhjulet så ska jag f-n i mig göra det. Det är en sak som är säker.

Jag tar helg nu och slappar så mycket jag bara kan. När jag kommer på något kul att skriva om så ska jag delge detta.

På tal om att skriva inlägg... Vad tycker ni att jag ska skriva om? Är det något som ni tycker är mer intressant?

Trevlig helg!

ägamintid

lördag 11 augusti 2012

Tillbaka från semestern

Jaha, då var man tillbaka i verkligheten efter en mycket skön utlandssemester. Skönt att få lite ledighet och komma ifrån jobbet, börsen och Sverige för ett tag. I Europa märktes inte mycket av krisen men det var billigt att äta och leva då Euron har fått sig en ordentlig smäll jämfört med SEK. Jag noterade att ölen i Tyskland var lika sagolikt god som vanligt. Finns inget bättre än att dra i sig en halv liter weiss framåt kvällen. Vädret i Italien var lika bra som vanligt. Maten i Frankrike var toppen och Schweiz var dyrt. Det mesta var sig likt mao och underbart! Vårt Europa är väldigt fint.

Jag har gjort en affär under semestern. Jag köpte ett knippe aktier i France Telecom. I övrigt har jag legat lågt och försökt att inte titta på aktiekurserna allt för ofta. På måndag startar jobbet igen och det ska inte bli alltför tråkigt. Jag ser fram emot att jobba ihop nya stålar för att nå mina mål.

I dags dato så uppgår mina årliga utdelningar till ca 43 000 kr.

Hur har semestern varit för mina läsare? Några nya aktietips som dykt upp under semestern?

Trevlig helg!

ägamintid
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...