tisdag 20 november 2012

Intressant artikel om Kinder Morgan

Kinder Morgan är ett av våra större innehav. Jag hittade en intressant artikel om bolagssfären som jag gärna delar med mig.

Här är länken till hela artikeln

Trevlig läsning

mvh
ägamintid

6 kommentarer:

 1. Kinder Morgan verkar vara en trevlig aktie, den ligger på min bevakningslista tillsammans med MCD, PM och XOM.

  SvaraRadera
 2. Ägamintid. Jag har en fråga till dig ang amortera vs köpa aktier.
  Vi gör en liknande resa som du gör och sparar 25 k per månad. Har ett villalån kvar på ca 1 miljon. Funderar starkt på att amortera av mitt lån på ca 4 år och sedan fortsätta månadsspara i aktier. Skall tilläggas att jag har en bef portfölj idag på ca 750 k i bra direktavkastande bolag. Hur hade du agerat i ett liknande läge? Fortsätta köpa aktier under ca 10 år framåt och sedan amortera av det sista på lånet eller amortera av det snarast möjligt? Jag är 40 år idag och har en plan på att "äga min tid" vid 55.
  /Trevlig resa

  SvaraRadera
 3. Hej. Hur mycket skatt dras det på KinderMorgan? Hörde någonstans att KinderMorgan skattas med 35%. Stämmer det?

  /Calimero

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äger du KMI i ISK så dras 15% källskatt vid utdelningen. Det dras med en gång. Du kan dock kvitta det mot schablonskatten du betalar för ISK, dock kan du inte kvitta med än vad schablonskatten är :)
   /XO

   Radera
 4. Tack för en trevlig blogg!
  Jag har tittat på "siffrorna" för KMI och tycker inte att det ser så väldigt fantastiskt ut. Vad har jag missat? Jag har dock inte lagt ner nån jättetid på att studera företaget så jag kan mycket väl ha missat något väsentligt..

  Mina kommentarer:
  Man har gjort stora goodwill-avskrivningar. Gör man alltså dåliga och dyra förvärv?
  Dessa avskrivningar påverkar naturligtvis EPS som i mina ögon inte är så lysande.
  Owner earnings är relativt bra och man delar ut i stort sett hela detta, dock kräver verksamheten stora investeringar.
  Det egna kapitalet var vid årsskiftet ca 11USD per aktie innan goodwill men endast ca 5USD efter goodwill. Dessutom har man ju historiskt gjort avskrivningar på goodwill... Nu ser jag (tittar i delårsrapporten för 2012 Q3) att man köpt ytterligare ett bolag och då ser ju BVPS innan goodwill visserligen bättre ut men samtidigt så ser ju BVPS efter goodwill betydligt sämre ut.
  Skulderna är höga. Vore det bättre att amortera än att dela ut pengarna?
  Nä jag vill inte köpa in mig för 34USD per aktie, går den däremot ner till 15U-20SD per aktie så kan det bli intressant =)

  SvaraRadera
 5. Bullen,
  KMI har en moat utan dess like. De är i en bransch som med allra största sannolikhet kommer att öka. De har pricing power som ramlar rakt ner på nedersta raden.

  Kan slå vad om att om priset bara vore det rätta skulle Buffett köpa ut bolaget från ägarna.

  KMI kommer väl knappast att trippla börskursen på en 6-månaders horisont. Men sett över en 10-20 års sikt kommer bolaget att vara mycket trevligt att äga.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...