söndag 14 oktober 2012

Rostad paprikasoppaSöndagar är en soppdag för oss. Från slutet av september till någon gång i mars så gör vi soppa på söndagkvällarna. Det är skönt att värma sig med en riktigt smakrik soppa när det är mörkt och kallt ute.

Att göra soppa är roligt och enkelt och det blir alltid gott. Det blir inte alltid som man tänkt sig men i stort sett alltid väldigt gott!

Det finns så många olika soppor så det är omöjligt att göra samma soppa två gånger. Idag blir det rostad paprikasoppa enligt ett recept från tasteline.com

Ingredienser


Tillagning


1. Sätt ugnen på grill. Dela paprikorna i fjärdedelar och grilla dem med skalet uppåt i en ugnsfast form tills skalen är nästan helt svarta. Lägg sedan paprikan i en plastpåse, förslut och låt ligga i fem minuter. Ta upp paprikan ur påsen och dra av skalet.

2. Hetta upp olja i en stekpanna på medelstark värme. Tillsätt vitlök och lök och bryn i fyra minuter eller tills lökarna är mjuka och gyllenbruna. Tillsätt de hackade tomaterna och stek ca fem minuter.

3. Lägg paprikan och tomatblandningen i en mixer eller matberedare och kör dem till en puré. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och tillsätt buljongen. Koka upp soppan och strö över krossad svartpeppar. Servera med grovtbröd.
 
 Förra helgen gjorde vi jordärtkockssoppa. Den var enormt god!
 
Det är som bekant rätt många ekonomiskt sinnade som läser den här bloggen så här kommer några tips till er.
 
Gör alltid större mer soppa än vad ni äter upp. Soppa går alldeles utmärkt att frysa in och ta med sig som lunchmat. Soppa är inte dyrt så det blir en billig jobblunch. Sen kör jag med ibland med ett beprövat trick. Jag lägger ofta i linser och/eller potatis i soppan för att göra den mer "matig". Det är också ett enkelt och gott sätt att göra soppan billigare per portion. Nu var inte poängen med det här inlägget att ge ett billigt mattips utan ett gott mattips men jag kunde inte låta bli!
 
Underskatta inte att koka en god soppa en kall och mörk höstkväll. Det värmer själen och skapar en trevlig stund tillsammans, i köket, innan helgen är slut! Festar man till det ordentligt kan man också ta ett glas vin till soppan om det blev lite över från lördagskvällen.
 
Ha en fortsatt trevlig kväll!
 
ägamintid
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...