onsdag 17 oktober 2012

Portföljnyheter - Citigroup & Vivendi

Citigroup kom med en rapport som var positiv och aktiekursen har dragit iväg ordentligt. Jag som ville öka på 33-34 USD.... Nu är kursen uppe i 38 USD. Även om jag anser att motiverat värde är klart högre än så här så kommer jag vänta på en rekyl innan jag gör ett nytt inköp. Citigroups CEO avgick igår och en ny är utsedd. Jag kan inte bedöma effekten av detta men aktiemarknaden tolkar det positivt. Citigroups "tangible book value" steg till 52,70 USD i Q3 och det är mitt mål för aktiekursen inom 12-18 månader. På sikt kan aktien gå högre och resan på vägen kan/kommer bli krokig....

Vivendi befinner sig i media nästan dagligen då det spekuleras i hur de ska renodla verksamheten. Igår kom nyheter om en eventuell försäljning av SFR. Detta ryktet har inte kommenterats av Vivendi än. Det komiska i det här är att Frankrikes telekomminister går ut i media och motsätter sig en försäljning trots att Vivendi själva inte har uttalat sig om detta, utan det är i dagsläget bara ett rykte.

"SFR is a sensitive and strategic company for France," Pellerin said in an interview with Le Figaro".

Det är väldigt roligt att följa alla turer i Vivendi. Aktien har tuggat på bra sedan inköp och jag förväntar mig ytterligare uppvärdering om de får tummen ur och "styckar upp den feta grisen".

Ha en trevlig kväll!
ägamintid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...