onsdag 24 oktober 2012

Imorgon är en stor rapportdag!

Imorgon laddar jag upp med kaffe och en frukt och ska läsa igenom 3 intressanta delårsrapporter. Rapportperioden är trevlig och jag ser det som en högtid att som aktieägare få ta del av intressant information. Jag startar redan ikväll med att njuta av Dortmund-Real Madrid. Jag ser det som en form av uppvärmning inför morgondagen :)

Det är 2 franska bolag och ett spanskt som rapporterar.

France Telecom
Santander
Sanofi

Santander är alltid intressant då jag vill få en fingervisning om hur deras arbete med de dåliga lånen går. De dåliga lånen stiger och stiger i Spanien och Santander kämpar på med att absorbera dessa förluster med sin i övrigt friska verksamhet.

France Telecom kämpar med den tuffa situationen i Frankrike och det ska bli spännande att se hur lönsamheten och kassaflödet ser ut.

Sanofi har mer luft under vingarna och där förväntar jag mig fortsatt tillväxt för tillväxtmarknaderna.

Rapportperioden är en fröjd tycker jag. Oavsett hur resultaten ser ut kortsiktigt så är det kul med kursrörelser och uppdateringar från bolagen. Större rörelser nedåt kan leda till ytterligare köplägen i ovanstående bolag. Dock har Sanofi gått så pass bra så att uppsidan är begränsad.

Vivendi rapporterar senare men det är en rapport som jag verkligen ser fram emot. Det händer mycket i bolaget och jag vill ha en ordentlig genomgång om hur läget ser ut med den förväntade omstruktureringen.

Rapportperioden hittills har inte varit lysande och många bolag har inte lyckats nå förväntningarna från aktiemarknaden. Imorgon vet jag mer om hur det går för några av mina kelgrisar.


Gillar Ni rapportperioden? Eller känner ni oro?

Ha en trevlig dag!
ägamintid

1 kommentar:

  1. Ett råd som ges i bl a Per Börjessons böcker är ju att lära känna de företag man investerar i, och att det hela inte är så komplicerat som branchen försöker framställa det. Men som någon som saknar ekonomisk utbildning kan jag tycka att det är nog så svårt att veta vad man ska kolla efter i en resultatrapport, eller när man analyserar ett företag.
    Därför uppskattar jag att det finns kunniga bloggare som du, och andra, som jag kan tjuvåka med :)
    Inte för att man ska ta era analyser som sanningar rakt av, men då ni har långt större kunskaper än jag själv så är det mer givande att läsa era analyser än att själv läsa rapporterna.
    Åtminstone så här i början av "karriären" :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...