onsdag 17 augusti 2011

Mål för 2011

Mina mål 2011:

Ha 440 000 kr insatt på depån (anskaffningsvärde)
Nå en yield on cost på 5,7 %
Nå 25 000 kr per år i utdelning före skatt
Spara minst 50 % av hushållets inkomst
Nå en soliditet på över 60 %
Vara skuldfri avseende bostadslånet
Nå min månatliga budget resten av året

Vad har Ni får mål?

ägamintid

12 kommentarer:

 1. Hej,

  Jag satte ett mål för ca 8 år sen om att nå upp till 15mSEK i nettotillgångar i juli 2013 (dvs på 10 års sikt). Alltså två år kvar, men kommer troligen tyvärr inte nå riktigt dit, utan kommer att behöva tre år-fem år ytterligare efter det. Målet är uppsatt för att nå den nivån, där utdelningarna motsvarar en månatlig inkomst om 30 kSEK (efter skatt), samt att boendet är skuldfritt.

  Jag har nått nästan halvvägs (dvs ca 7 mSEK), men grymt viktigt för mig att ha satt målet, ambitiöst och tydligt. har nog tänkt på det målet i stort sett varje dag sedan jag satte det.

  Du har säkert läst boken, men om inte, så är ett tips: Think and grow rich.

  Lycka till!
  AAA

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Du måste ha en grym potential i ditt då sparande då du inte räknar med någon kurstillväxt i dina aktier. Detta kanske är en dum fråga, men hur definierar du yield on cost. är det inte samma som avkastningen?

  Du har motiverat mig till att göra min egen budget och en plan för framtiden. Jag har alltid varit ganska medveten på mina kostnader så det finns inte så mycket att skära ner på utan att nuvarande levnadsstandard skulle drabbas för mycket. Jag har som mål att ha totalt 268 000 i marknadsvärde på mitt aktiekonto och sparkonto. Nästa års budgeterade utdelning ligger på cirka 18 000 SEK före skatt. Det ska dock tilläggas att jag i min plan räknar med en årlig kurstillväxt på mina aktier samt investerar även i tillväxtaktier.

  Mvh
  Andreas

  SvaraRadera
 3. Imponerande målsättning...men...Glöm inte att leva också. Har tänkt lika dant men insåg jag aldrig var nöjd när mina mål nåddes. 500 tusen blev 1 miljon som blev 3 osv. Och inte fan blev man lyckligare. Men fick jobba som en slav. Nu jobbar jag mindre och har hittat en bra balans. Har lite lån och förhållandevis små omkostnader. Lycka är att göra sånt jag tycketf är kul när jag vill. Och ha pengar så jag inte behöver jobba på några är om jag vill.

  Good Luck!!!

  SvaraRadera
 4. Måste säga att det här är en av de bättre aktie/spar-bloggarna just nu! Du lyckas verkligen hitta rätt när du skriver och det tilltalar.
  Jag har egentligen två mål. Det ena målet är att aktieportföljen skall ha ett marknadsvärde om en miljon kronor innan min 27-års dag (dvs. om fyra år.) Jag kommer med ganska stor sannolikhet nå mitt mål något tidigare men mål skall vara realistiska också! Sedan mitt andra mål är att kunna finansiera de fasta boendekostnaderna med mina utdelningar. Det är ett mål som kommer att ta längre tid att nå. Men det är nog lite av anledningen till varför jag sparar, att nå någon typ av frihet. Att inte vara beroende av någon annan i den ekonomiska bemärkelsen - "att äga sig själv".

  Cheers!

  SvaraRadera
 5. AAA

  Intressant, du har samma upplägg som mig. Sätta ett högt mål, sträva mot det varje dag, och förhoppningsvis nå fram! Jag har inte läst boken men ska undersöka den. Lycka till! Återkoppla gärna hur det utvecklas för dig! Vi kan alla hjälpa varandra lite på vägen med tips, stöd och idéer.

  Andreas

  Jag räknar inte med någon kurstillväxt, det är helt sant. Dock så kommer mina bolag att höja sin utdelning kommande år så bolagen lär stiga i takt med den höjda utdelningen. Jag har svårt och tro att direktavkastningen på bolagen kommer vara 10-12% om 10 år.

  Med yield on cost (Y/C) menar jag hur hög direktavkastning jag har på mitt anskaffningsvärde av aktierna. Om kurserna på aktierna sjunker eller stiger spelar ingen roll då jag beräknar Y/C genom att beräkna bolagets aktuella utdelning delat med mitt inköpspris. Höjer de utdelningen stiger således min Y/C.

  Andreas, fantastiskt kul att jag påverkat dig att börja skapa en plan för framtiden! Jätte kul!

  Anonym

  Japp, du har rätt, det är en balansgång mellan att leva för dagen och göra det man vill och att spara och leva för framtiden. Jag har skrivit om dilemmat i bloggen i bl.a. inlägget före detta. Dock har jag ett klart uppsatt mål om 10 år och jag har en plan efter detta. Jag lägger också mycket pengar på resor och jag känner att jag har allt jag behöver. Men jag håller helt klart med dig. Ingen lätt balansgång.

  Anonym

  Kul att min blogg uppskattas! Det glädjer mig!
  Du har ambitiösa mål. Att vara miljonär innan 27 är starkt. Själv var jag inte i närheten då jag levt ett för överflödigt liv... Att finansiera delar av sina omkostnader med utdelningar är lysande och ett bra mål. Mål ska vara realistiska och uppnåbara men det ska också kräva en uppoffring. Att inte vara beroende av någon annan är ett bra mål. Att kunna be sin arbetsgivare dra dit pepparn växer och ändå känna att läget är bra!

  Tack för era kommentarer och välkomna åter!
  Jag uppskattar ert engagemang!

  MVH
  ägamintid

  SvaraRadera
 6. Som alla andra säger här. Jäkligt spännande blogg att följa. Keep it up.

  Jag började i praxis samtidigt som dig med mina investeringar, bor dock utomlands men investerar i Sverige då jag vill bo där i framtiden. Jag investerar på ett liknande sätt, dvs utdelningsaktier. Mycket sätts in i dollar aktier nu då dollarn står så pass lågt, medan fokus kommer att hamna på Svenska aktier framöver och det är där merparten av mina pengar kommer att ligga.

  Jag investerar i runda slängar 20.000/månad Och mitt mål är att nå första miljonen inom 2 år(jag har ungefär 250.000 investerat just nu). Jag har dock splittat upp mitt aktie innehav och investerar 70% i utdelningsaktier, 20% i tillväxtaktier samt 10% i hög-risk aktier(för tillfället ligger det på negativa warranter, så som det ser ut når jag miljonen betydligt snabbare).

  Mitt mål är lixom ditt ekonomisk frihet. Jag hoppas att nå målet innan 50(är för närvarande 28), och att då kunna ta ledigt om man så känner för det. Förhoppningsvis är man där redan vid 40 men jag vågar inte vara så optimistisk då barn/familj kan kosta enorma summor pengar.

  Jag kommer följa din blog noga, väldigt spännande och kul att se vad du kommer ha för utveckling framöver. Jag ska göra mitt bästa för att hinna med! =D

  mvh / Henrik

  SvaraRadera
 7. Henrik

  Kul, då ligger vi i startgroparna båda två och kan utvärdera under vägen hur det löper på för oss! Jag har som mål att äga min tid vid 40 men kan tänka mig 45 också. Även där ligger vi på liknande nivå. Även fruntimmer kan kosta enorma summor... :)

  Hoppas du tittar in igen och berättar hur det går för dig! Lycka till!

  MVH

  SvaraRadera
 8. Instämmer, mycket bra blogg!
  Jag började själv 1 feb 2010 och hade som mål att min portfölj skulle vara värd 500.000 1 feb 2013, i början satte jag upp som mål att spara 7.000 kr i mån och hade egentligen tänkt unna mig saker för pengarna när målet var avklarat, men från att ha varit slösaktig och dålig på att förhålla mig till pengar så har jag nu ett brinnande intresse för investeringar, målet uppnådde jag i mars och sen jan 2011 går ca 50% av min lön (20.000kr) in på depån varje månad, mycke tack vare all inspiration jag fått från andra bloggare.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 9. Tack för en bra blogg!
  Här är mina mål för 2011:
  http://jobbochfirma.wordpress.com/2011/01/02/mal-for-2011/

  SvaraRadera
 10. Riktigt spännande med dina mål och riktigt kul att följa. Sen vill jag också passa på att tacka för en riktigt bra blogg!

  Jag har själv satt upp en rad mål för 2011 som du kan läsa mer på min blogg Målsättning 2011.

  Mvh
  Fredrik från Legendarisk.nu

  SvaraRadera
 11. Anonym

  Intressant! Framgång föder framgång. Det är viktigt att sätta mål och känna att man når delmål på vägen. Sen föder detta vilja att nå än längre! Jag hoppas min blogg kan bidra till lite ytterligare inspiration!

  Jobbochfirma

  Ambitiösa mål du har! Jag hoppas du når alla. Jag ska slänga ett öga på dig och se så att du sköter dig! :) Tack för att du tittade in i min blogg! Vi får hjälpas åt så att vi lyckas!

  Legendarisk

  Tack för komplimangerna! Dina personliga mål är intressanta och innehåller även hälsomål mm. Det tycker jag är en riktigt bra poäng. Livet handlar ju om mycket annat än pengar. Jag ska själv ta och skriva upp några mål som inte är relaterade till sparandet.

  Tack för era kommentarer och synpunkter! Det är oerhört roligt att få så fin respons!

  ägamintid

  SvaraRadera
 12. Gillar detta stenhårt. Försöker också nå dit och använder mig av www.kvar.se för att ha full koll.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...