onsdag 3 augusti 2011

Börsras ger läge

Läget i världsekonomin är inte särskilt bra sedan finanskrisen. Skulderna ökar för många nationer och för många länder har skulderna gått i taket. Några har redan fått stöd och andra ligger farligt till såsom Italien och Spanien.

Medicinen är också slut då stimulanser och låga räntor har användts i stor utsträckning i några år nu.

Svaga konsumenter sparar hellre än att spenderar vilket inte heller hjälper. Jag är också en konsument som sparar vilket inte bidrar särskilt mycket till återhämtningen.

Jag tror att det kan ta ett tag att få ordning på skulderna. Jag kan bara titta på mig själv som har varit, och är, för högt skuldsatt. Det har tagit ett tag att minska skuldbördan och då har annat fått stå åt sidan.

Samma process pågår nu bland konsumenter och hos länder.

Börsnedgångarna ger läge att investera till lägre kurser och högre direktavkastning i bra bolag. Jag köper endast stabila bolag med utdelning, gärna stigande utdelning. Här finns nu en mängd som kommit ner på en lägre nivå så det känns positivt i eländet. Är inte det minsta orolig för investeringar i denna typ av stabila bolag så i decennier har bevisat sin förträfflighet. Därav köper jag hellre nu än när de står på topp. Jag tittar över hela världen med mest fokus på Norden och USA.

Själv köpte jag några aktier i dag och mer kommer det bli om nedgångarna fortsätter. Efter årsskiftet ökar mitt kassaflöde ordentligt och då börjar det bli riktigt kul.

Köper Ni aktier nu?

//
ägamintid

5 kommentarer:

 1. Kommer bli grymt intressant att följa den här bloggen. Tyvär tror jag inte att du kommer klara av det, för mycket omständigheter som kan gå fel. Barn tex är inget som ni funderar över?

  MVH och lycka till!

  SvaraRadera
 2. Hej! Kul att jag väckt ditt intresse! Jag skriver bloggen bl.a. för att få feedback, idéer mm. Det finns nedsidor helt klart vilket gör att jag kan behöva revidera min prognos men jag ser goda möjligheter att nå den. Avseende barn är det en befogad fråga. Jag känner en viss press från min sambo :)

  Dock finns det möjlighet att öka intäkterna också.

  Jag ska göra mitt bästa och når jag 25 000 kr om 10 år så har jag gjort ett ok jobb.

  MVH

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat och snyggt angreppssätt!

  Bra fundamentalt sätt att först betala av skulderna och sedan investera! Jag förstår att det är din privatförmögenhet och då vill man ju inte riskera nåt!

  Annars hade ju scenariot funnits (just med låg ränta på lånen) att använda de pengarna och få en avkastning som är högre än räntan på lånen - hävstångseffekt - speciellt nu när allt är väldigt billigt och bli billigare på marknaden!

  Kör på

  SvaraRadera
 4. Alexfree

  Jo, belåning är en strategi när räntorna är låga. Dock vill jag mest av allt i livet bara bli av med mina eländiga lån. På sikt kan jag dock tänka mig att låna så länge min ränta på aktierna överstiger låneräntan.'

  Tack för att du kikade in och kommenterade på bloggen!

  MVH

  SvaraRadera
 5. Den här bloggen kommer jag följa noga då jag har liknande mål. Ligger i startgroparna och håller på att bygga upp lite kapital. Har inte involverat sambon än men det kanske kommer :)

  Mitt "arbete" att komma i mål sträcker sig över 15 år.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...